Home Alcoi Alcoi trau a licitació les obres dels edificis administratius de l’Illa de...

Alcoi trau a licitació les obres dels edificis administratius de l’Illa de Rodes per 2,3M€

353
0
SHARE
Aspecte que presentava una de les façanes de l'Illa de Rodes d'Alcoi abans dels treballs de rehabilitació.

El projecte de l’Illa de Rodes suposa una de les principals banderes de l’equip de govern alcoià per a la present legislatura. Passa per reconvertir una antiga ubicació industrial en ple casc urbà d’Alcoi en un parc tecnològic i socio-cultural a un dels barris més populosos de la capital de l’Alcoià. Es tracta d’una gran superfície que ha requerit de treballs de consolidació i rehabilitació i, per tant, d’ingents quantitats de diners. Per això, el projecte ha involucrat a pràcticament totes les administracions, des de l’Ajuntament a Europa, passant per Generalitat i Govern.

Ara, el Consistori ha donat llum verda a la licitació d’altra de les àrees del complex. En concret és la que engloba dos dels seus edificis annexes, que donaran cabuda a les oficines municipals que s’instal·laran en ell. Previsiblement, aquestes instal·lacions albergaran despatxos relacionats amb l’emprenedoria i la captació d’empreses de base tecnològica i sostenible. A més, la zona que rebrà els treballs per als que s’ha obert la licitació també acollirà a les pròpies empreses i emprenedors que necessiten una seu des de la que operar. De fet, garantir unes instal·lacions adequades per a la implementació d’aquest tipus de mercantils és un dels objectius d’aquesta licitació.

Prop de 12M€ d’inversió total

El projecte engloba la rehabilitació de dos immobles del carrer Tibi, junt a l’Illa de Rodes, que queda just enfront. Té un cost total de 2,3 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament d’Alcoi en tindrà que sufragar prop d’1,2. I tot mentre continuen avançant les obres per a consolidar Rodes com a parc tecnològic i socio-cultural, valorades en 7 milions d’euros.

Les instal·lacions de l’antiga fàbrica es convertiran –això sí, amb retard respecte a allò inicialment previst- en referent de l’emprenedoria de base tecnològica gràcies a la instal·lació en elles del Districte Digital de la Comunitat Valenciana. Però també oferirà instal·lacions de caràcter social al barri de Santa Rosa i servirà d’aula de formació turística, ja que albergarà l’únic Centre de Desenvolupament Turístic de l’interior alacantí. Aquests darrers treballs estan valorats en 2,2M€ que correran en  la seua totalitat a càrrec de la Generalitat Valenciana.