Home Alcoi Alcoi treballa en l’implementació de mesures de ciberseguretat i la creació d’una...

Alcoi treballa en l’implementació de mesures de ciberseguretat i la creació d’una tarjeta ciutadana digital per unificar diversos serveis

0
SHARE
Façana de l'Ajuntament d'Alcoi.
Façana de l'Ajuntament d'Alcoi.

Alcoi treballa per implementar mesures de ciberseguretat de les xarxes i sistemes d’informació de l’Ajuntament d’Alcoi i ultima la creació d’una Targeta Ciutadana que permeta agilitzar l’accés i consum de determinats serveis. Ambdues iniciatives suposen una inversió de 218.277 euros, finançada íntegrament pel Ministeri de Política Territorial i Funció Pública a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

El primer projecte, de millora de la ciberseguretat compta amb cinc fases diferents que sumen una inversió total de 102.043,32 euros i permetrà garantir la seguretat de les infraestructures, comunicacions i serveis digitals prestats pel consistori. L’objectiu fonamental és millorar les capacitats de prevenció, detecció i resposta davant l’increment d’incidents de ciberseguretat. Aquesta permetrà afavorir l’accessibilitat dels serveis públics digitals i garantir la privacitat i protecció de la informació.

D’altra banda, la Targeta Ciutadana suposara un cost de 116.233,68 euros i permetrà realitzar nombroses funcions amb l’Administració i els serveis públics amb un únic suport, facilitant i agilitzant aquests procediments a la ciutadania, integrant en una única aplicació serveis com el bo de l’autobús, carnet d’instal·lacions esportives, carnet de la biblioteca o accés a l’administració electrònica de l’ajuntament. A més de la vinculació a la targeta bancaria per fer pagar taxes, impostos, serveis municipals o activitats.

La regidora d’Informació i Defensa de la Ciutadania, Teresa Sanjuán explica que “gràcies al treball dut a terme per aquest Ajuntament, Alcoi s’ha situat en una posició avantatjosa per a aprofitar tot el potencial dels Fons Europeus, com es demostra amb aquests primers projectes, finançats al 100% gràcies a l’ajuda que ens va concedir el Ministeri i que superava els 220.000 euros. Es tracta de projectes prioritaris com el de ciberseguretat, que proporcionarà major seguretat tant a l’ajuntament com a la ciutadania en tots en totes les operacions digitals que realitzen amb el consistori”.