Home Alcoi Alcoi ultima dos projectes per a millorar la xarxa viària als polígons...

Alcoi ultima dos projectes per a millorar la xarxa viària als polígons Cotes Altes i Santiago Payà

343
0
SHARE
Rotonda d'accés al polígon Cotes d'Altes d'Alcoi, on es preveu executar treballs de millora.

Aquesta passat divendres 26 ha acabat el termini perquè les empreses es presenten per optar a la realització de dues actuacions en rotondes en polígons industrials de la ciutat d’Alcoi. Fins el moment, dues s’han presentat al projecte de Santiago Payá i una al de Cotes Altes.

Un dels projectes propiciarà la millora viària de la rotonda provisional existent en l’accés al polígon industrial de Cotes Altes. Actualment la glorieta es troba únicament senyalitzada horitzontalment. A causa del desgast de la mateixa pintura i la falta de visibilitat, la intersecció pot resultar perillosa per als diferents usuaris de la via. Açò motiva que amb aquesta actuació es propose la construcció de les illetes necessàries per a millorar la funcionalitat de la rotonda.

Es preveu que aquestes siguen remuntables per a facilitar el gir als camions. Així mateix s’intervindrà sobre l’itinerari d’accés al polígon que presenta problemes d’accessibilitat. El pressupost base de licitació és de 30.000 euros i el termini d’execució de tres setmanes.

Pel que fa a l’altra actuació, l’objecte del contracte versa sobre les obres consistents en millora de la vegetació existent en la rotonda del Polígon Santiago Payá, situada en encreuament del carrer Filà Benimerins i carrer Filà Asturians; i en la renovació de la superfície de cobertura de la mateixa amb nous materials que milloren paisatgísticament la rotonda. En aquest cas el pressupost base de licitació és de 29.340,67 euros i el termini d’execució és de tres setmanes.

Inversions de l’IVACE

Les dues actuacions s’emmarquen dintre de les ajudes per a projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics IVACE 2022. Els projectes s’han dut a terme adequant-se a les bases de la convocatòria que finançarà el 98,61% d’ambdues actuacions.

“Estem davant de dues actuacions de millora de les nostres àrees industrials que es sumen a totes les que hem fet en els últims 5 anys, a través de la Subvenció de l’IVACE (3,4 milions) i que també té una aportació de l’Ajuntament d’Alcoi (2,6 milions). Estem parlant ja de més d 6 milions en els últims 5 anys. Hem de dir que totes aquestes actuacions formen part del pla Impulsalcoi, on es pretén millorar la nostra indústria i que evidentment són actuacions consensuades amb tots els agents industrials de la ciutat i que són confirmades pel Consell Econòmic i Social”, ha indicat el Regidor d’Empresa, Alberto Belda.

Una vegada acabe el termini, la mesa de contractació serà l’encarregada de fer les valoracions i la classificació seguint els criteris establerts. El següent pas serà comunicar a les empreses que presenten la documentació pertinent, que serà revisada pel departament de Contractació i, si tot és correcte, es procedirà a la signatura i a la formalització a través de la Junta de Govern.

Requeriments per a 3 projectes

Cal indicar que tal com vam dir la setmana passada les empreses adjudicatàries de tres projectes importants com dur a terme l’accessibilitat per al futur Museu de Camilo Sesto, la reurbanització de la plaça Benisaidó o la ciberseguretat de l’Ajuntament, tenien que presentar la documentació prèvia a la signatura.

El personal tècnic del Departament de Contractació ha trobat que s’ha d’aportar més documentació tant en el projecte del Museu com en el de Benisaidó, pel que han fet un requeriment perquè les empreses ho aporten en un termini màxim de tres dies, una vegada es comprove que finalment tot es correcte es procedirà a la signatura i passarà per la Junta de Govern que ratificarà l’aprovació definitiva.