Home Alfafara Alfafara demana als seus veïns que s’autoconfinen per a aturar la cadena...

Alfafara demana als seus veïns que s’autoconfinen per a aturar la cadena de contagis per coronavirus

646
0
SHARE

Les localitats menys habitades de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, per les seus pròpies característiques, són les que menys contagis per coronavirus han registrat al llarg de la pandèmia. No obstant, la qualitat de vida i el major aïllament que ofereixen els han convertit en un punt d’acollida de persones durant els darrers mesos de crisi sanitària. un fet que contribueix a alleugerar problemes com el del despoblament, però que també té riscos per a aquests nuclis poblacionals.

Els ha tret a la llum la Covid19, que amb els repunt en la seua incidència a l’interior alacantí està arribant ja a les poblacions menys habitades de la zona. És el cas d’Alfafara, que des de l’entrada en 2021 ha registrat un augment de casos de coronavirus que ha fet ascendir la incidència del virus en la localitat prop dels mil casos per cada 100.000 habirtants. Les xifres abnsolutes estan molt lluny de les poblacions més afectades, com Alcoi o Castalla, però el seu Ajuntament ha decidit prendre cartes en l’assumpte.

Per aixó, ha demanat a la població que s’autoconfine, cosa que ja va fer Castalla abans del Nadal. En un ban municipal, el Consistori de la localitat del Comtat apela als seus veïns per a que isquen de les seues llars allò mínim possible. De fet, s’ha activat un servei per a atendre a persones que necessiten qualsevol producte o servei davant la possibilitat de la que xifra de persones an aïllament preventiu experimente una pujada.