Home Banyeres La detecció de 3 positius per Covid19 obliga a tancar el Centre...

La detecció de 3 positius per Covid19 obliga a tancar el Centre d’Alzheimer de Banyeres

0
SHARE

El centre que l’Associació de Malalts d’Alzheimer de Banyeres té a la localitat de la Mariola ha registrat un brot de coronavirus que afecta a 3 persones. Dos d’elles són treballadors del centre, mentre que la tercera és un dels seus usuaris. Després de la immensa majoria de la pandèmia amb les portes obertes, ara els seus gestors s’han vist obligats a tancar portes. Ho faran durant el mínim temps possible per a no perjudicar l’estat cognitiu dels seus usuaris.

Les infraestructures d’atenció sociosanitària són algunes de les que han hagut de tenir més cura des de l’esclat de la crisi sanitària del coronavirus. Aquests centres operen, en la majoria de casos, amb persones que tenen diferents graus de diversitat funcional que els impedeixen valdre’s per sí mateixos. En molts casos, els usuaris d’aquestes infraestructures són persones majors o que tenen diferents problemes de mobilitat o psíquics. Patologies prèvies que poden suposar un risc afegit per a la seua salut en cas de contraure el coronavirus. Per això, molts d’aquest centres extremen la cura per a impedir l’entrada del virus.

Entre eixos centres es troben els d’atenció a malalts d’Alzheimer, una infermetat que requereix de programes d’estimulació que, en cas de no prestar-se, poden degradar i molt l’estat del malalt. A Banyeres n’existeix un que ha estat operant durant la major part de la pandèmia, però que ara ha hagut de tancar portes en detectar casos positius per Covid19 entre usuaris i personal. En concret són 3 els contagis que s’han detectat al centre, tots ells en el tram final de 2020 i principis de 2021.

Segons la informació que ha transcendit, són 3 els casos positius que s’ha registrat al centre banyerut. Dos d’ells afectarien a personal treballador del mateix i altre a un dels usuaris. No ha transcendit l’estat en que es troben cadascun d’ells. El que sí s’ha fet és clausurar les instal·lacions del centre per a impedir la proliferació de nous casos que posen en risc, especialment, als usuaris. Per norma general, es tracta de persones majors i grans dependents, en bona part dels casos amb patologies prèvies. Pel moment, l’Associació de Malalts d’Alzheimer de Banyeres no ha rebut la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus que busca immunitzar a la població. Un fet que fa que el centre haja extremat les precaucions.

Ara bé, la intenció de l’associació que el gestiona és recuperar l’activitat quant abans per a evitar que els seus usuaris patisquen un empitjorament en les seues condicions cognitives. Qui sí rebrà la vacuna contra la Covid19 aquesta mateixa setmana és el geriàtric de la localitat de la Mariola.