Home Alfafara Alfafara, Alcoleja i Benifallim s’afegeixen a Fageca, Benillup, l’Orxa i Quatretondeta com...

Alfafara, Alcoleja i Benifallim s’afegeixen a Fageca, Benillup, l’Orxa i Quatretondeta com a pobles lliures de coronavirus al Comtat

0
SHARE

La milloria de les dades de seguiment de la pandèmia és comú a quasi totes les localitats que abasta el Departament de Salut d’Alcoi, cobrint les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Un fet que ha permès que algunes d’elles -especialment aquelles menys habitades al Comtat- s’hagen lliurat de la presència del virus aquesta setmana. S’afegeixen així a altres que jo tenen aquesta situació des de setmanes anteriors, i especialment a aquelles que no han tingut cap cas positiu per Covid19 en tota la pandèmia.

En aquesta darrera situació únicament es troben dos localitats a les comarques de la muntanya alacantina. Són Fageca i Benillup, pobles d’en torn a un centenar d’habitants que no han registrat presència del virus. Una situació en la que es troben des de la setmana passada també l’Orxa i Quatretondeta, que tot i haver registrat contagis en setmanes anteriors no tenen cap cas actiu a hores d’ara. A elles s’afegeixen ara també Alfafara, Alcoleja i Benifallim per a completar l’espectre de poblacions de l’interior alacantí lliures de coronavirus.

Beniarrés i Planes, el cas oposat

Mentre el virus ha desaparegut ja de 6 localitats del Comtat, altres dos, per contra, registren les pitjors dades de la muntanya en quant a incidència. Es tracta de Beniarrés i Planes, on els brots actius a dia de hui no permeten registrat millores en els indicadors. En elles s’han detectat 15 i 6 nous positius respectivament, seguint la tendència de les darreres setmanes.

La quantitat de casos actius -43 i 24 respectivament- no ha davallat sensiblement des del passat dimarts, pel que la incidència segueix sent elevada a totes dos localitats. S’ubica en els 3.846 casos/100.000 habitants en el cas de Beniarrés i en els 3.463 en el de Planes. Juntament amb Gorga (3.213), són les localitats de la muntanya alacantina amb major incidència del coronavirus a dia de hui.