Home Castalla Els vora 70 positius actius menys i la minva de contagis permeten...

Els vora 70 positius actius menys i la minva de contagis permeten una caiguda en la incidència de més de 900 punts a Onil

525
0
SHARE

Onil ha reduït en tant sols dos setmanes les principals dades de seguiment de la pandèmia després d’un Nadal que la va ubicar entre les poblacions més afectades per la pandèmia a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Llavors, la vila de les nines arribava als prop de 4.500 casos/100.000 habitants, amb més de 330 contagis actius i registrant una mitjana superior als 80 nous positius en cada nova actualització.

Dos setmanes, i tot i estar lluny de controla la situació, aquest ha millorat ostensiblement a la localitat de la Foia de Castalla. Ha sigut gràcies al control dels nous contagis, reduïts gràcies a l’autoconfinament de la població, i que ha permès que aquest 5 de febrer els nous positius hagen sigut 34 pels 55 del passat dimarts. Aquestes dades han fet davallar el total de casos actius dels 250 als 181 actuals per a una localitat que està prop d’arribar als 800 contagiats des de l’inici de la pandèmia -més del 10% de la seua població-.

Unes dades més seuas també han doblegat la corba de la incidència acumulada a Onil, amb una caiguda al nivell de la registrada a Ibi, per damunt dels 900 punts. A hores d’ara, aquest indicador es situa en els 2.411 casos/100.000 habitants, el triple de la incidència nacional i quasi el doble de la autonòmica. La vila de les nines acumula ja una setmana sense registrar noves morts pel virus, xifra que es manté en les 27 víctimes.

Castalla com a exemple

Abans del Nadal, la ciutat de Castalla vivia una situació descontrolada amb la pandèmia, cosa que va forçar el seu tancament perimetral a principis de gener. Quasi un mes després, la capital de la Foia té un dels menors índex de presència del coronavirus de tot l’interior alacantí. La incidència es troba quasi al nivell de la mitjana valenciana amb 1.393 casos/100.000 habitants per a una ciutat que a cada nova actualització segueix davallant tots els indicadors. A hores d’ara té 141 casos actius després de sumar 19 nous contagis aquest divendres. La veïna localitat d’Onil l’ha superada ja en contagis totals durant la pandèmia, que a Castalla es situa en 783 positius mentre el total de víctimes es queda en les 17.