Home Alcoi Alumnes de l’IES Andreu Sempere viatjaran fins un antic camp d’extermini nazi...

Alumnes de l’IES Andreu Sempere viatjaran fins un antic camp d’extermini nazi per viure més a prop l’horror d’aquella època

616
0
SHARE
Alumnes de 4rt d'ESO de l'IES Andreu Sempere.
Alumnes de 4rt d'ESO de l'IES Andreu Sempere.

17 alumnes de 4t de l’ESO i dues professores del departament de Geografia i Història de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi es desplaçaran fins a l’antic camp d’extermini nazi prop de Weimar en Alemanya per conéixer de primera mà l’horror nazi, passant una setmana, entre el 26 d’octubre i el 3 de novembre, a Buchenwald.

L’any passat Enric Garriga, membre del Comité Internacional del camp i fill d’un dels deportats, va visitar el centre per presentar el seu llibre ‘L’horitzó del mar de Buchenwald’ i el contacte ens ha permés organitzar el viatge al com on patiren reclusió 635 republicans espanyols víctimes alhora del franquisme i del nazisme.

El treball del centre fa possible que any rere any, el projecte de l’institut en favor de la memòria vaja creixent. Sent membres de la “Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més” i de la “Xarxa Educació i Memòria” dediquen una setmana cada any a recordar les víctimes i a aprendre sobre l’Holocaust i la Deportació, i ara, també, viatgen als llocs de la memòria.

A més, com activitat prèvia el grup d’alumnes han investigat per saber-ne més del lloc on aniran, des d’aspectes generals com la història d’Alemanya i la seua geografia, fins a altres com l’ascens del nazisme al poder, la situació de les minories socials a Alemanya i els camps de concentració durant la II Guerra Mundial i en l’actualitat.