Home Banyeres Una trituradora mòbil prestarà servei per a destruir restes de poda a...

Una trituradora mòbil prestarà servei per a destruir restes de poda a les localitats de la Foia de Castalla

0
SHARE
La trituradora mòbil que prestarà servei a les localitat de la Foia de Castalla.

El Consorci CREA -que dona servei de recollida de residus a diverses localitats de l’Alcoià i la Foia de Castalla- ha incorporat una trituradora portàtil per a gestionar les restes de poda dipositats als ecoparcs de la xarxa consorciada. Pel moment, aquest servei només es presta a Banyeres de Mariola, Beneixama, Elda, Petrer, Salinas, Sax, així com els ecoparcs mòbils. També serà utilitzada als propers ecoparcs que vagin passant a gestió consorciada i en els futurs de nova construcció de Villena, Monòver, Pinós i Castalla.

Aquest equipament estava previst al projecte de gestió de la xarxa consorciada d’ecoparcs i la seva finalitat principal és reduir costos de gestió, disminuint les despeses de transport de la poda dipositada als ecoparcs. Com que es tracta d’una trituradora portàtil s’ha evitat una inversió més gran, ja que una sola màquina donarà servei a tots els ecoparcs del consorci, compartint els serveis.

Es tracta d’una trituradora d’última generació, amb mida i potència suficient per poder donar servei a tots els ecoparcs consorciats, així com als que s’aniran incorporant en un futur. El producte resultant, en estar ja triturat, podrà servir, entre d’altres, com a estructurant per al procés d’elaboració de compost, tant a la planta de tractament de residus del consorci, ubicada a la localitat de Villena, com als diferents serveis de compostatge descentralitzat.

De residu a recurs

El president del Consorci CREA, Fulgencio Cerdán, ha destacat que “mitjançant el triturat de les restes de poda dels ecoparcs, obtenim estructurant d’elevada qualitat per a processos de compostatge del propi consorci, una mostra evident de la generació de recursos a través dels residus en el marc d’una economia circular”. D’altra banda, al reduir el volum de la poda s’estalvien també costos logístics, perquè els contenidors dels ecoparcs poden albergar més quantitat d’aquestes restes”, ha subratllat.