Home Cultura Alumnes de l’IES Fray Ignacio Barrachina d’Ibi guanyen la gran final del...

Alumnes de l’IES Fray Ignacio Barrachina d’Ibi guanyen la gran final del repte emprenedor de la Fundació Princesa de Girona

206
0
SHARE

L’equip + Ciència de l’IES Fray Ignacio Barrachina d’Ibi ha estat el guanyador de la gran final del repte emprenedor de la Fundació Princesa de Girona que s’ha celebrat a la seu de la Fundació Ibercaja a Saragossa.

Com a premi, rebran una beca gratuïta d’accés a l’escola en línia d’emprenedoria FounderZ, plataforma dissenyada per l’emprenedor i Premi FPdGi Empresa 2010, Pau Garcia-Milà.

Vuit equips, formats per 35 joves procedents de Castella la Manxa, la Rioja, Aragó i la Comunitat Valenciana, han participat a la gran final dinamitzada per l’emprenedor Xavier Verdaguer.

Els finalistes han presentat davant d’un comitè d’experts seues propostes innovadores per millorar el món des de diferents àrees com la investigació científica, l’àmbit social, el món empresarial o les arts i les lletres.

El jurat que ha avaluat els projectes ha estat format per l’assessora de formació docent en el Departament d’Educació de el Govern d’Aragó Arancha Cendoya; l’emprenedor i Premi FPdGi Empresa 2014, Ignasi Belda; el responsable de l’Espai Jove de la Fundació Ibercaja, Alberto Pérez i la docent i participant de l’Repte Emprenedor a 2020, Cristina Montes.

A més de + Ciència, han participat en aquesta activitat els equips «Name» de Col·legi Immaculat Cor de Maria (Logronyo); «Les patatetes» de el Centre Alcaste-Les Fonts (la Rioja); «Clier» de l’IISO Publio López Mondéjar (Conca); «The game of work» de l’IES Gregorio Prieto (Ciutat Real); «Level UP» del CPIFP Els Enllaços (Saragossa); «En companyia» de Col·legi Companyia de Maria (Saragossa); «Els Paulitos» de l’Jules Verne School (València).

Els equips van obtenir el seu bitllet per a la gran final després de quedar en primera o segona posició en les finals regionals del repte emprenedor celebrades entre febrer i abril a les comunitats autònomes de Castella la Manxa, la Rioja, Aragó i la Comunitat Valenciana. En els últims mesos han seguit treballant en les seues idees amb l’ajuda dels seus docents aconseguint projectes d’empresa que podrien ser viables i convertir-se en realitat. Així ho ha destacat el comitè d’experts que ha aplaudit la feina de tots els participants.