Home Cocentaina Presentat a Cocentaina el I Congrés Intergeneracional de les Muntanyes

Presentat a Cocentaina el I Congrés Intergeneracional de les Muntanyes

324
0
SHARE

La Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV) celebrarà el I Congrés Intergeneracional de les Muntanyes (CIMS) del 22 al 24 d’octubre a Cocentaina.

Aquesta trobada naix amb l’objectiu de ser un referent nacional per a totes aquelles persones vinculades a la muntanya, tant aficionats com professionals, independentment de la seua edat.

El congrés busca convertir-se en un fòrum d’exposició obert a el coneixement, al debat i a les idees innovadores, que unisca desenvolupament i conservació, turisme i esport.

Els ‘Germans Pou’ seran els protagonistes de la jornada inaugural deI Congrés Intergeneracional de les Muntanyes (CIMS) i impartiran la ponència principal. Eneko i Iker formen la cordada de “Els Germans Pou”, una de les cordades muntanyenques amb més solera del món.

Entre les ponències més destacades hi ha la de Javier Gómez Limón, de la xarxa Europarc, que versarà sobre territori; i la de David Moscoso, professor de Sociologia a la Universitat Pablo de Olavide i president de el Comitè d’Investigació d’Esport de la Federació Espanyola de Sociologia, que parlarà sobre l’evolució de l’associacionisme esportiu.

El Congrés s’articularà entorn tres àrees d’interès: Societat, esports, cultura i territori; El món associatiu i les entitats esportives, reptes de futur; i Seguretat, formació i salut. A través de taules rodones i ponències s’abordaran aspectes com l’eina com a eina d’inclusió, noves tendències en esports de muntanya o evolució i perspectives de futur.

Federacions de muntanya com la de País Basc o Castella i Lleó ja han confirmat la seua participació en l’esdeveniment. També centres excursionistes i escoles d’alta muntanya de tot el territori nacional.

Les inscripcions al congrés estan obertes fins el 10 d’octubre.