Home Destacats Alumnes del CEIP Sant Jaume d’Onil llancen un globus sonda a 34...

Alumnes del CEIP Sant Jaume d’Onil llancen un globus sonda a 34 quilòmetres d’altura

357
0
SHARE
El pati principal del Col·legi Sant Jaume d'Onil.

Habitualment, a cada curs lectiu els professors proposen als seus alumnes diferents desafiaments per a impulsar les seues ganes d’aprendre. Tenen a veure amb diferents camps d’estudi que seleccionen els tutors i, si aconsegueixen crear expectativa en els alumnes, poden convertir-se en un important element motivador per a l’estudi.

És el que ha ocorregut al llarg d’aquest curs al Col·legi Sant Jaume d’Onil, on els seus alumnes d’11 i 12 anys han format part d’un curiós experiment. Un dels professors els va plantejar que demostraren la curvatura de la Terra, suggerint l’experiment de llaçanr un globus sonda equipat amb càmeres a l’atmosfera. Un projecte al que han dedicat part del curs i que ha donat els seus resultats.

Després de dur a terme experiments de física al llarg del curs, de superar els tràmits burocràtics per al seu llançament i inclús de pressupostar les despeses del projecte, el passat 15 de juliol el van posar en marxa. El llançament va tindre lloc des de la pista d’atletisme de la Zona Esportiva colivenca per a una experiència que va durar en torn a 4 hores.

Registre de dades

Durant eixe lapse de temps, el globus ple d’heli va ascendir més de 34.000 metres en vertical des de la localitat de la Foia de Castalla. Els dispositius gràfics i de mesurament de les condicions meteorològiques van captar la curva de la Terra a una temperatura inferior als 50 graus sota zero. El globus va aparèixer, gràcies al paracaigudes amb que anava equipat, a 40 quilòmetres de la vila de les nines, però intacte i amb totes les dades recaptades.