Home Castalla Castalla dedica una setmana d’activitats a incentivar la inclusió de les persones...

Castalla dedica una setmana d’activitats a incentivar la inclusió de les persones LGTBIQ+

239
0
SHARE
L'edifici que alberga l'Ajuntament de Castalla il·luminat amb els colors del moviment LGTBIQ+.

L’Ajuntament de Castalla ha programat diverses activitats per a celebrar la diversitat amb la segona ‘Setmana de l’Orgull LGTBIQ+’, que tindrà lloc entre el 27 de juny i el 3 de juliol a la localitat. La Regidoria de Serveis Socials ha preparat una variada programació d’activitats amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre la importància de lluitar per la igualtat i la dignitat de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals.

La regidora de l’àrea, Maite Gimeno, ha destacat el compromís de la localitat amb els valors de l’orgull i el respecte que representa aquest esdeveniment, que es du a terme per segon any a la localitat. Com ha declarat Gimeno, “treballem perquè els veïns i les veïnes de Castalla puguen desenvolupar la seua vida afectiva i sexual de la manera que consideren, tenint en compte les maneres d’estimar diverses que existeixen a la nostra societat”. Així, ha dit l’edil, “és responsabilitat de les institucions informar a la població sobre aquestes realitats existents i crear les condicions perquè es donen amb total confiança i respecte per part de tots”.

Castell il·luminat

En relació amb la programació, el castell de Castalla, principal referent històric de la localitat, estarà il·luminat amb els colors de la bandera LGTBIQ+ durant tota la setmana, des del dilluns 27 de juny fins al diumenge 3 de juliol.

A més, el dimarts 28 de juny, jornada en què se celebra en tot el món del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, concentrarà les principals activitats del programa. Entre les 10 i les 13.30, la regidoria repartirà detalls commemoratius en una parada situada al mercat municipal, amb gran afluència de públic de la localitat. Per la vesprada, a partir de les 17h, es realitzarà el ‘Taller de l’orgull’ en l’Espai Jove de la Casa de Cultura, amb una duració d’una hora. Una vegada finalitzat el taller, a les 18h, es pintaran amb els colors de l’arc de Sant Martí diferents bancs situats a l’explanada de la Casa de Cultura. Les dos activitats compten amb la col·laboració de Creu Roja.

Posteriorment, el divendres 1 de juliol, la companyia ‘Tres Teatre’ interpretarà l’obra ‘MIA’ a la Casa de Cultura a les 20h. Al dia següent, el dissabte 2 de juliol, es duran a terme dues activitats. Per un costat, entre les 10 i les 13h, taller de xapes en el mercat municipal, amb la col·laboració de Creu Roja. Per altra part, a partir de les 11.30h, l’Espai Jove serà l’escenari de ‘TUTTY’, un joc sobre famílies diverses per a conscienciar a la ciutadania. Aquesta activitat està dirigida a persones de totes les edats.

Finalment, l’edil de Serveis Socials ha convidat a tota la població a participar en les propostes municipals per a mostrar que Castalla és una ciutat oberta i inclusiva, en la que tenen cabuda totes les identitats que representen les sigles LGTBIQ+.