Home Alcoi Alumnes dels tallers d’ocupació guien rutes entre setmana per la natura i...

Alumnes dels tallers d’ocupació guien rutes entre setmana per la natura i el patrimoni alcoians

197
0
SHARE

Les rutes dutes a terme amb l’alumnat que ha participat en el taller d’ocupació, ‘Birdwatching’ seguiran durant els dissabtes de novembre, on a més ofereixen la possibilitat de concertar les rutes entre setmana del 9 al 25 de novembre. Es tracta d’un programa concedit pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació ‘Labora’ a l’Ajuntament d’Alcoi, anomenat ‘Turisme de naturalesa: Birdwatching i itineraris interpretatius en el medi natural d’Alcoi’ comprés en l’especialitat de ‘Promoció Turística Local i Informació al Visitant’, tractant-se d’un certificat de Professionalitat de Nivell 3 i amb una subvenció de 232.054,80 euros, taller susceptible de cofinançament pel Fons Social Europeu (FSE) que finalitzarà el 29 de desembre.

El dissabte 14 hi haurà rutes per Font Roja-Barranc de l’Infern i el Poblat Ibèric del Puig. El dia 21 hi haurà tres: Cervantes-Racó Sant Bonaventura, Barranc del Cint-Pedreres de Sant Cristòfol i Font Roja-Menejador. Finalment el dissabte 28 es repetirà el Poblat Ibèric del Puig, Barranc del Cint-Pedreres de Sant Cristòfol i hi haurà una novetat en la de Font Roja-Barranc de l’Infern, que serà tematitzada per a la fotografia. Totes les rutes tenen l’eixida a les 8.30 hores i cal inscriure’s en: turismenaturalcoi@gmail.com. Una de les novetats per a aquest mes, en concret del dia 9 al 27 de novembre són les rutes entre setmana. Amb un aforament mínim de 3 persones i màxim de 6. S’ofereixen 6 rutes.

Les rutes en dades

Durant el mes de setembre es van realitzar tres rutes diferents: la del Barranc del Cint-Pedreres de Sant Cristòfol, l’itinerari al poblat iber del Puig i la ruta de la Font Roja-Barranc de l’Infern. Les rutes van estar repartides entre el 19 i el 26 de setembre i van tindre un total de 67 participants en les 5 eixides. Pel que respecta a octubre, van dur a terme les rutes: Barranc del Cint-Pedreres de Sant Cristòfol, l’itinerari al poblat iber del Puig, la ruta de la Font Roja-Barranc de l’Infern i Cervantes-Racó de Sant Bonaventura en anglés. Les rutes van estar repartides entre els dies 17, 24 i 30 d’octubre amb 6 eixides i 64 participants totals. La procedència dels visitants ha sigut d’Alacant, Alcoi, Sant Joan, Mutxamel, Castalla o Novelda, entre altres.

Durant el passat estiu l’alumnat d’aquest taller ha fet treball pràctic actuant com a guia en un total d’11 rutes per diversos paratges naturals, en les quals van participar un total de 158 assistents. Cal assenyalar que les visites previstes per a l’últim cap de setmana es van suspendre per les altes temperatures.