Home Alcoià Benimarfull es confirma com a seu del futur Centre de Dia per...

Benimarfull es confirma com a seu del futur Centre de Dia per als usuaris del Projecte Somriures

0
SHARE

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen des de fa anys una manca en quant a infraestructures d’atenció sociosanitària, especialment per a persones amb diversitat funcional. Els centres existents per a atendre’ls -com el Tomàs Llàcer d’Alcoi o el Sanchis Banús d’Ibi- no tenen suficient capacitat per a cobrir la demanda de places. A més, deixen d’atendre als joves una vegada superats els 21 anys, sense que els centres ocupacionals puguen absorvir-los per a formar-los per a una vida més autònoma.

Aquest fet causa que siguen els propis familiars els que hagen de fer-se càrrec de les atencions que necessiten, moltes de les quals són específiques i durant les 24 hores del dia. Una situació que va derivar en la creació del Projecte Somriures, que gestiona l’associació del mateix nom. Inclou a vora 70 famílies de la zona amb dependents al seu càrrec, més de la meitat dels quals estan arriban a l’edat crítica dels 21 anys.

L’ens busca des de fa anys la forma d’enllestir un centre en el que els seus fills puguen estar atesos correctament, cosa que, en principi, no va a escometre Generalitat. Afortunadament i des de fa mesos, l’Ajuntament de Benimarfull ha mostrat la seua predisposició a cedir un edific-que inicialment anava a ser per a majors- en el que ubicar el que Somriures ha votat que siga un centre de dia.

La intenció de la localitat del Comtat és ferma i únicament resten traves burocràtiques i l’aprovació del plenari per a cedir l’edifici -que està sense equipar- a Somriures. Una vegada fet això, és la Conselleria de Polítiques Inclusives qui determinarà què necessita el centre per a començar a atendre als joves. Cosa que requerirà de grans inversions tant en equipament com en personal que, en principi, haurà d’afrontar la pròpia associació.

Per sort, el Projecte Somriures compta amb la solidaritat de moltes empreses i persones que col·laboren i aporten a ella. Esperen així fer més fàcil la posada en marxa d’un centre que donarà resposta, previsiblement, a la manca d’atenció als dependents de la muntanya alacantina més enllà dels 21 anys d’edat.