Home Alcoi Àlvaro Santacreu serà Sant Jordiet 2019 en unes Festes que tindran lloc...

Àlvaro Santacreu serà Sant Jordiet 2019 en unes Festes que tindran lloc del 4 al 6 de maig a Alcoi

0
SHARE

L’Assemblea de l’Associació Sant Jordi celebrada aquest passat dijous ha perfilat dos dels principals assumptes cara als Moros i Cristians d’Alcoi 2019. Àlvaro Santacreu ha sigut elegit per sorteig com a Sant Jordiet i s’estrena amb la processó del Corpus en una assemblea que també ha elegit les dates de les Festes del proper any, que tindran lloc entre el 4 i el 6 de maig per a evitar la Setmana Santa.

Un mes i pocs dies després de que Alcoi clausurara una nova edició de les Festes de Moros i Cristians més conegudes del món, l’engranatge de la festa gran de la ciutat dels ponts es torna a posar en marxa. Tot prop d’una festivitat, la del Corpus, amb la que guarda una estreta relació el principal del càrrecs que apareix als dies gran d’Alcoi. És el Sant Jordiet, un càrrec que és elegit per sorteig entre totes les candidatures que es presenten, 9 en el cas del 2019. La Festa alcoiana coneix ja al substitut de Juanjo Valls, encarregat de donar vida al patró de la ciutat enguany.

El seu nom és Àlvaro Santacreu, fester de naixement per la Filà Verds i que prolonga un any màgic per a aquest ens fester, que enguany ha representat també la capitania del bàndol moro. El seu propi antecessor ha sigut l’encarregat d’extraure la bola amb el nom del nou Sant Jordiet, que no ha estat present a l’assemblea de l’ASJ, tot i que sí ho han estat familiars seus i altres dels aspirants al càrrec. Aquest mateix divendres, Àlvaro s’ha estrenat reben l’estima dels seus companys del col·legi Salesians Joan XXIII, i s’estrenarà el diumenge en la processó del Corpus.

Àlvaro Santacreu té a dia de hui 7 anys, però en octubre en complirà 8, edat amb la que representarà al patró de la seua ciutat en els seus dies grans. Uns dies que en 2019 modificaran de nou la data en que es celebren, una decisió que també ha pres l’Assemblea de l’Associació Sant Jordi en la que s’ha conegut el nom del nou Sant Jordiet, que ha sigut elegit en la segon ocasió en que es presentava per al càrrec. En 2019, els Moros i Cristians més famosos del món es celebraran entre el 4 i el 6 de maig per a esquivar la proximitat de les dates de la Setmana Santa.

L’Assemblea de l’ASJ també ha proclamat a les filaes que encapçalaran als dos bàndols en les properes Festes. Tomasines i Magenta ostentaran les capitanies, mentre Muntanyesos i Cordón faran allò propi amb als alferes.