Home Alcoià El tabaquisme es redueix a les comarques des de 2010 tot i...

El tabaquisme es redueix a les comarques des de 2010 tot i ser zona d’elevat consum a la regió

509
0
SHARE

La Conselleria de Salut Pública ha llançat l’informe que avalua el tabaquisme a tota la regió coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac. Un document que estableix una davallada en el consum de prop del 5% entre 2010 i 2016, especialment entre els joves, però que manté al departament alcoià com a un dels de major consum de tota l’autonomia.

Durant molts anys, el gest de fumar ha sigut considerat com a senyal de socialització d’aquells que el practiquen. En el passat, cap estudi revelava els efectes nocius que les milers de substàncies que composen el tabac industrial poden tindre en el cos humà, encara que una persona no siga fumadora directa, sinó passiva. Però a dia de hui existeixen milers d’estudis i estadístiques que parlen dels problemes de salut que el consum de tabac pot provocar en l’organisme humà, pel que la tendència és a penalitzar el consum de cigarrets.

Es tracta d’una pràctica habitual per part del sistema de salut, del que té les competències el govern valencià. Periòdicament es llancen campanyes per a conscienciar de la milloria que qualsevol persona pot experimentar al deixar el tabac, i més encara en un 31 de maig, quan es celebra el Dia Mundial Sense Tabac. La Conselleria de Salut ha llançat un informe que avalua l’evolució del consum de tabac en el període 2010-2016, en que s’han registrat bons resultats en quant al descens del tabaquisme a tota la regió, i també a les comarques de la muntanya alacantina.

L’informe, el que han participat diferents departaments de salut repartits per tot el territori valencià i que es basa en entrevistes i enquestes, revela un descens en la quantitat de fumadors, tant habituals com esporàdics. Aquests indicadors es situen en el 19,9 i el 2,6% respectivament en 2016, amb davallades del 5 i el 1,7% respecte al 2010, dades que mostren una tendència a la reducció del tabaquisme. L’estudi també revela un major consum de tabac entre les dones d’entre 15 i 24 anys, i un consum elevat dels homes amb relativament bona posició en quant a classe social. L’informe ubica al departament de salut d’Alcoi com a un dels que majors índex de consum de tabac registra a tota la Comunitat, amb més d’1/4 part de la població fumadora.

L’administració de salut valenciana atribueix a les campanyes de prevenció i conscienciació, especialment les adreçades als més joves, el descens del tabaquisme entre 2010 i 2016.