Inici Alcoi Antonio Delgado rellevarà a Ricard Sanz com a Ambaixador Cristià d’Alcoi a...

Antonio Delgado rellevarà a Ricard Sanz com a Ambaixador Cristià d’Alcoi a partir de 2021

176
0
COMPARTIR

Els càrrecs de la Festa de Moros i Cristians més coneguda del món, la d’Alcoi, tenen un període de caducitat. Els principals d’ells, com són capitans i alfères, ho fan d’any en any. Però els encarregats de posar veu a la representació de la lluita entre les tropes de la creu i la mitja lluna, els ambaixadors, ostenten el seu càrrec durat diversos exercicis. Una vegada passats, l’Associació Sant Jordi (ASJ) ha de nomenar altres després d’haver-se imposat en el concurs pertinent.

Aquest passat cap de setmana ha sigut convocat el concurs per a elegir a l’Ambaixador Cristià, després de que ja l’any passat es fera allò propi en el cas del moro. Fins a 4 candidats aspiraven a rellevar a Ricard Sanz, que junt a Juan Javier Gisbert han conformat una de les duples més mítiques de les ambaixades alcoianes. D’entre ells, i després de mostrar les seues habilitats interpretatives, el jurat ha elegit a Antonio Delgado com a nou Ambaixador Cristià.

Delgado viurà de prop l’experiència que estrenarà al 2021 en els festejos d’enguany, els darrers de Sanz ostentant el càrrec. Junt a ell, també s’estrenarà en el càrrec de Sergent Cristià Jordi Llinares, segon a concurs. Delgado ha afirmat que compleix un somni que tenia des de xicotet, i ho fa al segon intent, ja que fou segon en l’anterior temptativa i fins ara ostentava el càrrec de Sergent Cristià.