Home Agres Aparició de la Mare de Déu a Agres 24 i 25 d’agost

Aparició de la Mare de Déu a Agres 24 i 25 d’agost

0
SHARE

Agrés reviu la representació teatral que tindrà lloc el proper divendres 24 d’agost (en primer passe) i el dissabte 25 d’agost (en segón passe) a les 23 hores en la plaça de l’Assut del municipi.

El teatre esmentat és LA REPRESENTACIÓ TEATRAL DE L’APARICIÓ DE LA MARE DE DÉU D’AGRES, dut a terme pel grup de teatre l’Aparició i sota la direcció d’ Eric Francés Reig.

Cal remarcar que tant aquest TEATRE DE L’APARICIÓ així com l’EMBAIXADA DEL PASTORET que es porta a terme el primer dissabte de setembre dins de les festes grans d’Agres, ha sigut reconegudes com FESTES D’INTERÉS TURÍSTIC.

L’obra va ser escrita per Francesca Beneito i es tracta d’una obra molt rica en tradicions i folklore popular retratant l’època en qué es va apareixer la Mare de Déu a Agres al segle XV (1484), així com també rica en aspectes místics. A l’obra hi ha un moment culminant que és quan la Mare de Déu se li apareix a un pastor manc i li torna el braç.

L’essenari és natural utilitzant la Mariola com a lloc d’actuació, així com també el desplegament en mitjans tècnics és molt gran utilitzant recursos tant a nivell de só, com de maquillatge i atrezzo, així com també recursos d’il·luminació que aconsegueixen que l’aparició de la Mare de Déu siga espectacular. Un gran esforç per part de tota la gent involucrada, vora 50 actors, més al voltant de 30 persones involucrades de recolzament.

Aquesta representació és ja tradició a Agres donat que a la meitat del segle passat, al voltant de 1940, ja hi havia un text on es contava el miracle i es representava al poble.