Home Alcoià Ibi obri al trànsit la nova rotonda junt a Creu Roja

Ibi obri al trànsit la nova rotonda junt a Creu Roja

0
SHARE
Ahir dilluns la nova rotonda de l’arteria principal de la vila joguetera, l’Avinguda Juan Carlos I, finalitzava les seues obres i s’obria al trànsit.
Amb un temps aproximat de dos mesos, i amb l’objectiu d’agilitzar el trànsit, les obres han consistit en la transformació de la intersecció dels vials de l’avda Juan Carlos I, carrer Sant Josep i carrer Mare de Déu dels Desemparats de la localitat, que estava regulada per semàfors, en una rotonda el·líptica. També s’han tret les jardineres i tanques, respectant els escocells i l’arbrat del carrer Sant Josep. Una altra de les importants actuacions que s’han realitzat en el tram ha estat la de la renovació de tot el clavegueram.
Després de l’obertura al trànsit de la rotonda, només queda acabar amb alguns detalls que no han impedit la circulació per aquesta i que es realitzaran en breu, com ara la col·locació de l’avioneta, elaborada amb fibra de vidre, que presidirà la rotonda i que es tracta d’una reproducció a gran mida de l’emblemàtic avió autogir fabricat per la mercantil ibense Rico, SA.
Les parades habilitades per al bus interurbà, situades en l’Avinguda Juan Carlos I, tornen a funcionar amb normalitat des d’aquest mateix matí, així com la parada número 9 del bus urbà, que havia estat cancel·lada pel tall de les obres.
El pressupost base de licitació de les obres ha estat de 120.468,02 euros, IVA inclòs, i sufragat al 100% mitjançant una subvenció concedida des de la Diputació d’Alacant, dins del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles per a l’anualitat 2017.
Santi Cózar, tinent d’alcalde de l’àrea d’Urbanisme ha assenyalat que “amb aquestes obres atenem una reivindicació de molts iberuts que passen diàriament per aquest tram regulat fins ara per diversos semàfors. Les obres s’han realitzat amb normalitat i respectant el termini d’execució establert, igualment lamentem les molèsties que puguen haver ocasionat als veïns. Esperem que la fluïdesa del trànsit del tram siga patent i facilite la vida a tots els que circulen per ell “.