Home Foia de Castalla APCA obri les portes del Centre d’Atenció Primerenca d’Onil on atén a...

APCA obri les portes del Centre d’Atenció Primerenca d’Onil on atén a 50 menors de 6 anys

0
SHARE

L’apertura en aquest mes de juny del Centre d’Atenció Primerenca per a xiquets amb dany cerebral adquirit a la vila d’Onil ha cobert una demanda de la Foia de Castalla en l’àmbit socio-sanitari. Uns 50 menuts que pateixen patologies que es deriven dels danys cerebrals reben ara les cures especialitzades que requereix la seua situació per part de personal expert i en les 5 aules que composen el centre. L’associació APCA ha obert les portes del centre per a divulgar la seua tasca a les localitats a les que presta servei.

La prestació de serveis relacionats amb les polítiques socials a la sub comarca de la Foia de Castalla ha donat un nou pas endavant amb l’apertura del Centre d’Atenció Primerenca que l’Associació de Paralítics Cerebrals d’Alacant (APCA) ha obert a la vila d’Onil. Aquesta infraestructura socio-sanitària abasteix la demanda de les 4 localitats que la composen, on fins ara no hi havia cap servei d’aquest tipus. Els usuaris, xiquets d’entre 0 i 6 anys, havien de ser desplaçats fins a altres poblacions, com la ciutat d’Alcoi, per a rebre els cuidats necessaris per part dels professionals.

El centre ha obert portes aquest mes de juny, però la seua tasca encara és desconeguda per a bona part dels veïns de Castalla, Ibi, Onil i Tibi, poblacions a les que presta servei. Per això, el centre d’APCA a la vila de les nines ha obert les seues portes per a obrir-se a la societat que l’envolta. Tots els veïns que han volgut han pogut visitar les instal·lacions del centre, on són atesos 50 xiquets amb paràlisi cerebral o les discapacitats associades a aquesta patologia. Aquest recurs suposa un respir per a les famílies dels usuaris, que veuen augmentada la seua qualitat de vida.

Les cinc aules en que està dividit el centre inclouen dos sales d’estimulació, una sala de logopèdia, altra de psicologia i un gimnàs on optimitzar les capacitats dels usuaris amb un equip especialitzat en el tractament de la diversitat funcional. Els 50 menuts que reben atenció al centre han passat prèviament una avaluació de la seua salut arrel del dany cerebral, condició indispensable per a accedir a una plaça.

El Centre d’Atenció Primerenca d’APCA a Onil s’ubica en un dels edificis més cridaners de la població com és la Casa Molina, antic edifici senyorial i que compta amb atractius elements ornamentals.