Home Alcoi Aplicar l’estratègia comunitària EDUSI i reindustrialitzar la ciutat, objectius de l’Ajuntament d’Alcoi...

Aplicar l’estratègia comunitària EDUSI i reindustrialitzar la ciutat, objectius de l’Ajuntament d’Alcoi per al nou curs polític

712
0
SHARE
Façana de l'Ajuntament d'Alcoi.
Façana de l'Ajuntament d'Alcoi.

Entre les principals accions del nou curs polític que afronta l’Ajuntament d’Alcoi també es troben les obres del parc tecnològic de Rodes i reforçar el teixit industrial de la ciutat.

L’Ajuntament d’Alcoi estrena un curs polític marcat per la transformació de la ciutat, que es busca dur a terme aprofitant l’oportunitat que suposa poder finançar amb fons europeus els projectes necessaris per a materialitzar aquest canvi.

S’han preparat al voltant de 40 possibles actuacions, d’entre les quals l’Oficina de Fons Europeus va seleccionant aquelles que millor s’adapten a les diferents convocatòries d’ajudes que van sorgint dins del Pla de Recuperació Europeu 2021-2023, ja que abasten des de la mobilitat sostenible a les baixes emissions, passant pel turisme sostenible, la transformació digital i la modernització de l’administració, la rehabilitació i construcció d’habitatge públic i la rehabilitació d’edificis.

Ja s’han aconseguit els primers fons europeus per als projectes de vídeo actes i targeta ciutadana, en concret prop de 220.000 euros corresponents a la convocatòria d’enguany per a accions que incidisquen en la transformació digital i la modernització de l’administració. Aquest és només un primer pas, perquè tal com apunta l’Alcalde, Toni Francés, “el nostre Ajuntament podrà accedir a diferents línies d’aquests fons europeus perquè tenim les polítiques alineades amb els objectius europeus de sostenibilitat, de transformació digital, d’integració i d’igualtat, entre altres. Volem aprofitar al màxim aquest finançament per a millorar la qualitat de vida de les alcoianes i alcoians, així com per a enfortir les polítiques públiques i impulsar l’estratègia que tenim per a transformar la ciutat. Ser un dels pocs municipis que serviran com a model per a desenvolupar l’Agenda Urbana 2030 ens situa en una posició preferent per a l’obtenció de fons europeus”.

Protagonisme industrial: Impulsalcoi, Rodes i àrees industrials

Una altra línia prioritària en el nou curs polític és impulsar l’execució de Impulsalcoi, el Pla d’Impuls Industrial, que coordina i potència una trentena d’accions encaminades al desenvolupament d’aquest sector. Millorar el posicionament de la indústria, fomentar el desenvolupament del talent i l’emprenedoria, reduir la bretxa de gènere en el sector, modernitzar les àrees industrials, així com impulsar la transició ecològica, la digitalització i la innovació en la indústria són algunes de les línies en les quals s’incidirà.

L’alcalde ha destacat que “Alcoi ha sigut, és i ha de continuar sent una ciutat amb protagonisme industrial, un sector que ha demostrat més encara la seua vital importància durant la pandèmia que estem vivint, que en molts casos s’ha reinventat, superat reptes i ha posat a l’abast de la ciutadania productes bàsics en temps rècord. És una indústria generadora d’ocupació i des de l’Ajuntament ratifiquem la nostra aposta decidida per un sector històric a la nostra ciutat”.

La millora dels polígons industrials continuarà centrant l’atenció de l’Ajuntament d’Alcoi. Actualment es troba en marxa el concurs per a contractar diverses millores en els polígons de Cotes Baixes i La Beniata, i les actuacions dutes a terme en les diferents àrees industrials, més les previstes enguany, suposaran una inversió d’uns cinc milions d’euros, de la mà de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i l’Ajuntament d’Alcoi, sense oblidar que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana assumirà la construcció de la rotonda en la Zona Nord, que dona accés a Cotes Baixes, amb un cost de més de 900.000 euros.

Un projecte determinant per al futur de la nostra ciutat, com és el parc tecnològic i sociocultural de Rodes, veurà com les obres són una realitat en l’últim trimestre d’enguany. S’emmarca en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) Alcoidemà, acollirà a més el Centre de Desenvolupament Turístic Interior (CDTi), i també serà seu de Districte Digital. La transformació d’aquesta poma suposarà una inversió de 12 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament aportarà un 10%, en aconseguir diferents fonts de finançament, com són els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), l’aportació de la Generalitat Valenciana i la Diputació, que cobriran el 90%.

L’obertura del CEEM i el projecte per a Via Parc

L’obertura del Centre Específic de Malalts Mentals (CEEM) serà una realitat en breu, després que la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, anunciara que aquesta tardor estaria prestant servei. Un anunci que va tindre lloc en el transcurs de la visita que va realitzar a les instal·lacions a principis del mes d’agost.

A nivell d’infraestructures, ja es treballa en la redacció del projecte per al tram central de Via Parc, entre el col·legi La Salle i el camp del Collao. Un projecte que quan estiga complet connectarà els barris de Zona Nord i Batoi a través dels de l’Eixample i Santa Rosa, convertint-se en una infraestructura que no sols resoldrà problemes de mobilitat urbana, sinó que serà un corredor verd que facilitarà que Alcoi siga una ciutat més humana, sostenible i saludable.

Entre les accions prioritàries també continuen destacant les polítiques socials, bàsiques per a garantir el benestar de la ciutadania i lluitar contra les desigualtats; les accions encaminades a continuar pal·liant les conseqüències de la pandèmia per la Covid-19, i el manteniment de la ciutat.

L’alcalde ha remarcat que “estem davant un curs decisiu per al futur de la nostra ciutat. Des que l’any passat es declarara la pandèmia hem viscut moments molt durs i la prioritat en aquest temps ha sigut treballar per a atendre les necessitats que ha generat, una cosa en la qual continuarem incidint. Però alhora que hem actuat en eixe sentit, hem establit les bases de l’Alcoi que volem, treballant per a transformar la ciutat no sols en l’àmbit urbanístic, sinó també en el social i econòmic, buscant aconseguir un model productiu que incideix en la indústria, la intel·ligència i el coneixement com a motors per al canvi. Estem en el camí i durem a terme els esforços necessaris per a aconseguir-lo”.