Home Alcoià La MAC divulgarà natura i patrimoni de la muntanya alacantina a través...

La MAC divulgarà natura i patrimoni de la muntanya alacantina a través del ‘Senderisme entre muntanyes’

532
0
SHARE

La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) i la Mancomunitat de la Vall d’Albaida tornen a col·laborar en la planificació d’activitats per a dinamitzar les comarques amb una nova edició de ‘Senderisme entre muntanyes’. Es tracta d’una programació de rutes guiades gratuïtes que es duen a terme els caps de setmana de setembre a desembre.

La programació de ‘Senderisme entre muntanyes’ 2021, després de l’èxit d’assistència de les edicions anteriors, tornarà a recórrer les poblacions de les comarques i els seus paratges més emblemàtics. S’han planificat itineraris de diferents nivells de dificultat, especificats a cadascuna de les rutes, en les modalitats de senderisme Familiar –rutes de baixa dificultat, fins a cinc quilòmetres i dues hores de durada–, Estàndard –dificultat mitjana, fins a deu quilòmetres i entre quatre i cinc hores de durada– i Expert –dificultat alta, més de deu quilòmetres i cinc hores de recorregut–.

La participació és gratuïta, però el nombre d’assistents és limitat, així que cal inscriure’s fins al dijous abans de l’inici de cadascuna de les rutes mitjançant un formulari en línia.

Iván Jover, gerent responsable del departament de Turisme de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, celebra la bona acollida que tenen les activitats organitzades conjuntament amb la Mancomunitat de la Vall d’Albaida: “és important que treballem per donar a conéixer l’espectacular natura i el ric patrimoni de les nostres comarques i les comarques veïnes”.

Molt més que senderisme

‘Senderisme entre muntanyes’ 2021 tornarà a fomentar el coneixement de les comarques i els nombrosos racons naturals que es troben a les serres de les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida. Però la programació va molt més enllà de la pràctica de senderisme.

Algunes de les rutes, com la del Projecte Canyet de recuperació de voltors a Alcoi o la ruta de senderisme botànic a Quatretonda posen en valor la fauna i la flora de la zona. La d’Alfafara o la de l’Olleria permeten recórrer la història per sendes vinculades als ibers, mentre que a les de Penàguila i El Palomar es visitaran els castells. També es destaca el patrimoni, en rutes vinculades als molins (Banyeres de Mariola), la pedra en sec (Llutxent) o els riuraus (Benicolet), i els rius i les fonts (Alcoleja, Atzeneta d’Albaida, Ontinyent…).

Es tracta de la quarta edició en què participa la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, enguany amb rutes a huit municipis: Alcoi (3 d’octubre), Gorga (9 d’octubre), Muro (10 d’octubre), Penàguila (30 d’octubre), Cocentaina (13 de novembre), Banyeres de Mariola (14 de novembre), Alcoleja (27 de novembre) i Alfafara (4 de desembre).