Home Alcoi Arriba a Alcoi l’expossició Indústria/Matrius, Trames i Sons

Arriba a Alcoi l’expossició Indústria/Matrius, Trames i Sons

92
0
SHARE

El divendres de 28 tindra lloc a l’IVAM CADA Alcoi la inauguració de l’expossició: Indústria / Matrius, Trames i Sons de Lorenzo Sandoval i Tono Vizcaíno.

Indústria/Matrius, Trames i Sons és una proposta de caràcter híbrid que es situa entre la creació d’un arxiu i un projecte artístic.
El seu objectiu és oferir una lectura necessàriament parcial del patrimoni industrial valencià basat en allò que és sonor, immaterial i els moviments socials. La proposta es desenvolupa mitjançant de la compilació de sons, processos, imatges, vídeos, música, peces d’art i discursos vinculats a les fàbriques en el seu context original d’ús, però també en el seu abandó i en la seua reconversió en espais patrimonials. Indústria es fixa particularment en els usos proactius del patrimoni industrial impulsats per la ciutadania.
A més de l’arxiu i de les trobades de debat i reflexió (anomenades “matrius“) que s’han organitzat, es mostren els materials i els resultats de la investigació.
Aquesta exposició es planteja com l’adaptació museogràfica de l’arxiu en forma d’instal·lació, inspirada en el “Club Obrer” d’Alexander Rodchenko.
És un procés de memòria que queda oberta a la negociació i a noves lectures. El projecte es posiciona fora de la imatge romanitzant de la ruïna industrial i entén el patrimoni i la història com a processos vius, no tancats, que permeten generar ferramentes conceptuals per a comprendre el passat, el present i el futur de la història del treball i les seues relacions amb la cultura.
La proposta està desenvolupada per Lorenzo Sandoval, artista i curador, i Tono Vizcaíno, arqueòleg i gestor del patrimoni.