Home Alcoi Arriba el VeloTaller Jove: la Bici i tu

Arriba el VeloTaller Jove: la Bici i tu

399
0
SHARE

Velorecicla realitza el VeloTaller Jove: la Bici i TU, impulsat des del departament de Joventut de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, amb la col·laboració de l’IVAJ. Velorecicla ofereix al llarg del mes d’octubre aquests tallers dirigits a la població jove d’entre 12 a 30 anys i són gratuïts.

Velorecicla és una associació sense ànim de lucre que es dedica principalment a arreplegar bicicletes usades, per a reparar-les, posar-les en funcionament i donar-les a entitats que treballen amb persones sense recursos i/o en risc d’exclusió social, o amb diverses problemàtiques o dificultats socials. Vol contribuir a difondre en la societat una cultura de l’ús de la bicicleta tant com a element de transport net, silenciós i ecològic, com d’oci, a més de contribuir a difondre en la societat una cultura de cooperació amb un fi solidari i altruista.

Els objectius del Velotaller Jove són impulsar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i com a activitat d’oci saludable, així com disposar de conexements bàsics sobre manteniment i posada a punt de la bici. A més a més, Velorecicla, com a entitat que promou el voluntariat, amb aquest taller vol incentivar i donar a conèixer la importància de fer voluntariat per al desenvolupament personal del joves i per al desenvolupament social de la nostra societat.

El primer veloTaller Jove: la Bici i tu es va realitzar per primera vegada el passat divendres15 d’octubre al Casal Jove d’Agres, comptant amb una bona assistència de joves de la població.

Els pròxims tallers programats són:

– Cocentaina: 21 d’octubre.
– Banyeres de Mariola: 22 d’octubre.

– Muro d’Alcoi: 23 octubre.

– Alfafara: 25 octubre.
– Alcoi: novembre (data a determinar).

Velorecicla és una associació jove que va nàixer el passat mes d’abril però des que es va fundar l’associació, Velorecicla ha rebut moltes col·laboracions per a fer avant aquest projecte i actualment s’estan desenvolupant diversos projectes:

– Bici Escola Itinerant: Velorecicla ofereix el servei d’una activitat extraescolar per a xiquets/es a les poblacions amb menys infraestructures, amb l’objectiu d’educar i formar els xiquets/es, basant-nos en l’activitat física lúdic-esportiva i, fonamentalment, utilitzant la bicicleta com a mitjà per a poder aconseguir-ho. D’aquesta manera, volem fomentar l’ús de la bicicleta entre els més menuts com a un esport sostenible i un mitjà de transport ecològic i amic del medi ambient, a més de promocionar la salut i un estil de vida saludable. Actualment, aquesta activitat està desenvolupant-se a les poblacions d’Agres i Alfafara.

– veloReis: campanya d’arreplegada de bicicletes infantils per a ajudar els Reis d’Orient a repartir bicicletes a tots els xiquets/es que ho demanen a la seua carta. El Rotary Club d’Ontinyent ha prestat la seua col·laboració per a desenvolupar aquest projecte.

– VeloReforma: taller de reforma de bicicletes particulars, que volen ser conservades, perquè tenen un valor sentimental, contribuint d’aquest forma a la reducció de residus, donant a les mateixes bicicletes una segona vida.

– Rutes familiars en bicicleta: Velorecicla organitza excursions en bicicleta per a tota la família, amb un nivell fàcil adaptat per a xiquets/es, i amb tallers i contacontes preparats a les excursions.

Velorecicla contribueix a la disminució de la generació de residus generats a la nostra societat, donant una segona vida a les bicicletes que estan destinades a convertir-se en escombraries, arreplegant-les, arreglant-les, reformant-les, reutilitzant-les i donant-les a persones que les necessiten, a més de contribuir i fomentar l’ús de la bicicleta i la mobilitat sostenible.