Home Cultura Arriba la 4a fira de la fantasia de Castalla dedicada a Enric...

Arriba la 4a fira de la fantasia de Castalla dedicada a Enric Valor

74
0
SHARE

Castalla acollirà la quarta edició de la ‘Fira de la Fantasia’ els dies 22, 23 i 24 d’octubre. L’esdeveniment està dedicat a enaltir la figura de l’escriptor Enric Valor i la seua relació amb la ciutat que el va veure nàixer. Amb aquest objectiu, la regidoria de Cultura ha preparat una completa programació amb un cap de setmana ple d’activitats. Entre el divendres i el diumenge, les persones assistents podran gaudir de concerts, rutes literàries o parades amb llibres en el centre històric de la capital de la Foia.

Una fira que s’iniciarà el divendres 22 d’octubre a les 20:30h a l’auditori de Castalla amb el concert Valorianes a càrrec de l’Ensemble Lumine, amb música de Lusa Monllor i Molla basada en les rondalles d’Enric Valor “Història d’un mig pollastre” i “El dimoni fumador”. Amb el solista Ximo Vicedo Davó i dirigifa per David Payà Gea.

El dissabte 23 d’octubre començaran les activitats a les 9 del matí amb la Ruta literaria a Planisses amb Vicent Brotons. Amb eixida des de la Creu Vermella de Castalla. El mateix dia en la Plaça Major a les 17:30h tindrà lloc un concert de Dani Miquel i els Ma, Me, Mi, mo, músics: Musiqueries Valorianes i també podrem asistir a la Fireta del Llibre Fantàstic.

A les 19h a la Plaça Major, també, s’iniciarà la Festa Valor i la nit de rondalles amb Eva Andújar i Jordi Raül Verdú. I, a més, es lliraran els premis del Viquiconcurs Fotogràfic d’Espais Valorians.

El diumenge 24 serà el moment per realitzar una ruta literaria pels racons valorians de Castalla basada en “Sense la terra promesa” d’Enric Valor amb Assumpta i Rosa Mira. Una activitat que tindrà lloc a les 11 del matí i la seua eixida serà des de l’Ajuntament castellut. I el 26 d’octubre conclouran les activitats amb el lliurament dels Premis Enric Valor a l’auditori de Castalla.

La iniciativa celebra la seua quarta edició després de l’aturada obligada per la Covid-19 en l’any 2020. La fira compta amb l’organització de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant i el Centre Cultural Castellut. A més, també col·laboren la Coordinadora Alcoià i Comtat pel Valencià, Escola Valenciana, l’ETNO Museu Valencià d’Etnologia, Amical Wikimedia i l’Agrupació Fotogràfica de Castalla.