Home Castalla L’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets presenta els Millors Joguets de 2021

L’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets presenta els Millors Joguets de 2021

231
0
SHARE

Com cada any, un jurat d’experts ha triat els Millors Joguets de l’Any en diferents categories, valorant aspectes com disseny i jugabilitat, la seua capacitat per transformar el món o donar poder a les xiquetes. Un llistat de joguines que ens facilitarà la selecció per a la carta dels Reis Mags.

Després de la campanya 2020 marcada per la situació sanitària d’emergència, el sector del joguet espera recuperar les xifres de 2019 en una campanya que estarà marcada pels problemes del transport a nivell internacional.

L’evolució de les vendes nacionals i internacionals al llarg de l’any ja ha donat bona mostra de la desitjada nova normalitat. Les exportacions han anat en augment des d’inicis d’any situant-se al juliol un 25% per sobre de 2020 i un 20% respecte a 2019.

Per la seua banda, el mercat nacional creixia un 3,7% fins a l’agost respecte al 2020, però sense recuperar encara les xifres encara de 2019.

No obstant això, una de les principals preocupacions del sector es deriva dels problemes de transport a nivell internacional que s’estan produint, especialment, en les importacions, el que afecta la cadena de subministrament de moltes matèries primeres. A conseqüència d’això, es tem que hi haja trencament d’estoc en alguns joguets, però afortunadament el sector compta amb una àmplia oferta de productes que podran seguir complint els desitjos dels més xicotets.

Millor joguina de l’any, millor regal

Promogut per l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets, un jurat d’experts independents del món de la distribució, mitjans de comunicació, professionals del món infantil, pedagogia, investigació i psicologia, entre d’altres, ha triat un any més els Millors Joguets 2021. Un llistat d’imprescindibles per a aquest Nadal i per a les cartes dels xiquets i xiquetes.

A les 11 categories premiades per tipologia de producte es sumen les categories centrades en la transmissió de valors com la igualtat, empoderament o solidaritat sense deixar de banda les joguines sostenibles, ja siga pels materials amb què estan fets o pel propòsit del joc . Com afirma José Antonio Pastor, president d’AEFJ, “aquests premis vénen a reconèixer el grandíssim esforç innovador de les empreses del sector, tant grans com xicotetes que, any rere any, no només s’afanyen a sorprendre el consumidor més exigent, els xiquets, a través de la diversió i l’entreteniment, però sobretot i molt especialment, acompanyant-los en el seu desenvolupament i transmetent valors com la igualtat, la sostenibilitat, la integració, la cooperació i la solidaritat ”

“Els guardons són l’exponent dels compromisos socials del sector, en general, i de les seues empreses, en particular, i no podia sinó comptar amb un jurat d’experts independents i multidisciplinari que pogueren valorar tot el potencial lúdic i d’apoderament dels jocs i joguets candidats. Que un dels premiats en l’edició de 2020 siga reconegut aquest any amb un guardó de la Federació Europea del joguet – TIA, és bona mostra de la projecció internacional d’aquests premis “va indicar Pastor.

El llistat dels joguets premiats el teniu ací: https://www.mejorjuguete.com