Home Alcoià Augmenta la pressió social per reivindicar més personal per a l’Hospital Verge...

Augmenta la pressió social per reivindicar més personal per a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi

477
0
SHARE

Des de fa uns mesos, bona part del personal de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi ve denunciant la manca de personal que pateix el centre hospitalari de referència a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aproximadament una vegada per mes, els professionals sanitaris han eixit a l’exterior del centre per a demanar a la Conselleria de Sanitat Universal solucions per a acabar amb les necessitats del Departament de Salut. Però mai s’havia produït una participació com la de la protesta del passat divendres 27.

Desenes de professionals sanitaris del Verge dels Lliris han eixit amb els seus llaços negres per a visibilitzar la necessitat de més personal i un major contacte amb la direcció del centre. Una direcció que ocupa l’Alcalde d’Alcoleja, Quico Fenollar, amb qui esperen una reunió els metges de l’hospital. Però la principal novetat de la protesta ha sigut la presència de la societat civil en una convocatòria que ha fet augmentar la pressió sobre Sanitat Universal per a posar solucions a les mancances del centre.

Algunes de les veïnes participants en la concentració han exemplificat les conseqüències d’aquesta manca de personal. Entre elles, la pèrdua de familiars de urta edat per les llistes d’espera, a les que cal afegir no sols la manca d’especialistes en àrees com anestèsia, sinó també els retards en cirurgia que ha provocat la pandèmia.

Els professionals sanitaris convocants han anunciat noves concentracions de protesta cara a mes de setembre, i inclús una major que eixiria de l’hospital a la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a donar més ressò a les necessitats del departament. Tot mentre esperen reunir-se amb la nova direcció del centre per a abordar les possibles solucions a aquests problemes.