Home Alcoià El cap de setmana deixa 75 nous contagis a un Departament de...

El cap de setmana deixa 75 nous contagis a un Departament de Salut d’Alcoi que ix del risc extrem per Covid19

0
SHARE

La cinquena onada de la pandèmia de coronavirus ha deixat xifres preocupants de contagis a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a pesar de ser època estival. Els contagis, contràriament al que va ocórrer l’estiu passat, s’han disparat sobre tot al mes de juliol, sumint al Departament de Salut d’Alcoi en una situació de risc extrem de contagi per Covid19 que ha suposat la implantació del toc de queda en algunes de les seues poblacions.

L’actualització d’aquest dimarts 31 d’agost, això sí, ha suposat bones notícies per a les comarques de la muntanya alacantina. Tot i que la xifra de nous contagis detectats (75) segueix sent relativament elevada, la incidència acumulada (IA) del virus ha caigut als 240 casos/100.000 habitants. Per tant, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han eixit ja del risc extrem de contagi per coronavirus equilibrant-se amb la incidència mitjana nacional (242 punts) però encara per damunt de l’autonòmica (197 punts). Els nous positius han sigut detectats a raó de 20 a Alcoi, 16 a Cocentaina i Ibi, 9 a Benilloba, 6 a Castalla, 3 a Muro, 2 a Gaianes, i els únics casos de Balones, Benimassot i l’Orxa.

La millora de la situació pandèmica es materialitza en la davallada de poblacions amb presència del virus, que ha passat de les 18 a les 16. Menció especial mereix el cas d’Onil, que té actiu el toc de queda entre la 1 i les 6 de la matinada degut a la seua elevada incidència de fa unes setmanes. No obstant, la vila de les nines no ha sumat cap nou contagi aquest passat cap de setmana i la IA es situa en 158 punts. L’altra població amb toc de queda a la zona, Cocentaina, no ha aconseguit millorar les seues dades i segueix amb 391 punts en aquest indicador.

El cas de Benilloba i una nova víctima del virus

També mereix menció apart la localitat de Benilloba, que ha detectat 9 contagis des del passat divendres per a una població de 724 habitants. Un fet que ha disparat la incidència de la Covid19 en la localitat, que es situa en 1.928 casos/100.000 habitants, la major de la muntanya alacantina. Sanitat també ha notificat una nova víctima mortal del virus que ha afectat a un veí de Muro. Amb ell ja són 419 les persones que han perdut la vida a mans del coronavirus a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla des de l’inici de la pandèmia.