Home Alcoi Autònoms i pimes alcoianes disposen de 277.000€ en ajudes municipals contra la...

Autònoms i pimes alcoianes disposen de 277.000€ en ajudes municipals contra la crisi energètica

328
0
SHARE
Entrada a l'àrea de Tresoreria de l'Ajuntament d'Alcoi.

Les ajudes cobriran fins a un 50% de la despesa realitzada en energia durant un període concret i sempre que l’import mínim de despesa presentada siga de 1.500 euros. Cada professional o empresa podrà presentar una sol·licitud i optar a rebre fins a 4.000 euros

L’Ajuntament d’Alcoi ha publicat les bases de la convocatòria d’ajudes per a minimitzar l’impacte econòmic que la crisi energètica està provocant en pimes, micropimes, empresaris autònoms i professionals del terme municipal d’Alcoi. Es tracta d’un programa que el consistori posa en marxa amb una partida de 277.040 euros, procedents d’una subvenció de la Diputació d’Alacant.

Cada professional o empresa que ho desitge podrà presentar una única sol·licitud i optar a ajudes directes que cobriran fins al 50% de la despesa justificada, fins a un màxim de 4.000 euros. Estaran compreses les despeses en energia elèctrica i gas facturats entre l’1 d’abril de 2021 i el 30 de juny de 2022; així com la despesa en carburants realitzada entre l’1 de gener de 2022 i el 30 de juny de 2022.

Consum superior als 1.500€

Per a accedir a aquestes ajudes, les persones físiques i jurídiques hauran de presentar costos energètics per un import mínim de 1.500 euros, sent excloses totes aquelles sol·licituds que no aconseguisquen aquest import. Una altra de les condicions és que el domicili fiscal de la persona o entitat beneficiària ha d’estar radicat a la ciutat d’Alcoi.

Segons subratlla l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, “l’Ajuntament d’Alcoi vol ajudar amb aquestes ajudes al nostre teixit empresarial, que després d’haver fet front a la crisi de la Covid19, ara s’enfronta a un nou colp provocat pels elevats preus de l’energia. Volem mitigar aquest problema i les seues conseqüències, confiant que prompte es produïsca una regularització de preus que revertisca la situació”.

El termini de sol·licituds abasta des d’aquest 27 de setembre de 2022 fins al pròxim 10 d’octubre a les 23.59 hores. La documentació i els models de sol·licitud poden obtindre’s en l’oficina de registre de l’Ajuntament d’Alcoi o a través de la web de la Seu Electrònica, buscant en ‘Tots els tràmits’ el nom del programa: ‘Ajudes amb destinació a minimitzar l’impacte econòmic de la crisi energètica en pimes, micropimes, autònoms i professionals d’Alcoi’.