Home Alcoi Avancen les investigacions de l’excavacio al poblat de l’Edat de Bronze del...

Avancen les investigacions de l’excavacio al poblat de l’Edat de Bronze del Mes d’En Miró d’Alcoi

0
SHARE
Excavacions en el Mas d'En Miró
Excavacions en el Mas d'En Miró
El passat 1 de juliol va acabar la primera campanya d’excavacions arqueològiques en el poblat de l’Edat del Bronze del Mes d’En Miró, situat en la partida del Barxell a Alcoi. Aquesta campanya va començar el 13 de juny.

La finalitat d’aquest projecte és d’una banda, dotar de contingut històric al conjunt de restes arqueològiques que van ser recuperats en les excavacions arqueològiques dutes a terme en aquest poblat prehistòric l’any 1968, i per un altre, determinar les característiques d’un jaciment arqueològic d’enorme interés científic i històric.

Sota la direcció de la directora del Museu Arqueològic d’Alcoi, Palmira Torregrosa Giménez, i amb un equip d’unes 15 persones entre personal del museu i professorat i estudiants de màster i de grau de les universitats d’Alacant, Barcelona i La Llacuna (Tenerife), s’ha pogut determinar l’extensió superficial del poblat prehistòric, i les seues configuracions d’aterrossament.

Explorant el passat

Aquest lloc va ser ocupat durant més de mil anys, aproximadament entre el 1800 i el 1000 aC, tal com comença a mostrar l’anàlisi de la seua seqüència. Aquest projecte, que ha sigut autoritzat per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana, es completarà en els pròxims anys.

“Es continua posant de manifest l’aposta clara i la dedicació real d’aquest govern per la conservació i fer valdre del patrimoni històric de la ciutat. La finalitat d’aquests projectes no és una altra que avançar en el descobriment i conservació de la nostra història i del nostre patrimoni” ha afirmat Lorena Zamoran, Regidora de Patrimoni Històric d’Alcoi.