Home Destacats La diputació destinarà 10 milions d’euros al cuidat de persones necessitades majors...

La diputació destinarà 10 milions d’euros al cuidat de persones necessitades majors de 65 anys

525
0
SHARE
Carlos Mozón al canutell d'aquest matí
Carlos Mozón al canutell d'aquest matí

La diputació d’Alacant destinarà 10 milions d’euros als comptes de la institució de l’any vinent per atendre les necessitats dels majors vulnerables de seixanta-cinc anys, després que la Generalitat Valenciana retirara el finançament dels programes ‘Menjars a casa’ i ‘Majors a casa’.

Així ho ha asegurat Carlos Mazón, President de la Diputació d’Alacant, a un canutell aquest matí. “La Generalitat vol deixar d’ajudar econòmicament els ajuntaments en la prestació d’aquests serveis, quan en la seua responsabilitat”, un fet que ha qualificat de “molt greu i immoral, pel desemparament a què es veuen abocats els usuaris”, expica el portaveu alacantí.

Segons ha traslladat el president, els ajuntaments no tenen la capacitat per superar aquesta situació per si mateixos, per la qual cosa ha anunciat que la Diputació d’Alacant “abordarà aquest espai de trànsit”, un objectiu per al qual “he donat instruccions aquest matí als serveis jurídics i pressupostaris de la institució per l’any vinent 2023”.

El propòsit de la Diputació d’Alacant és aconseguir que per al pròxim any els consistoris puguen abordar durant el proper exercici els programes Majors i Menjars a casa i que les persones usuàries en comptes d’aportar-hi un 35%, només assumisquen el 8%.