Home Banyeres Banyeres cedeix el seu ecoparc per a que el gestione el Consorci...

Banyeres cedeix el seu ecoparc per a que el gestione el Consorci CREA prèvia modernització de les instal·lacions

1096
0
SHARE

L’Alcalde de Banyeres de Mariola, Josep Sempere, i el President de el Consorci de Residus CREA, Fulgencio José Cerdán, han signat aquest dimecres el conveni de cessió de l’ecoparc fix de la població de la Mariola, que s’integrarà a la xarxa consorciada d’ecoparcs a partir de l’1 d’abril, segons el previst en el projecte de gestió del consorci. A partir d’aquesta data, el Consorci CREA assolirà la gestió d’aquesta instal·lació juntament amb altres quatre ecoparcs fixos de la seva àrea de gestió (Beneixama, Petrer, Salines i Saix) i els dos ecoparcs mòbils actuals.

En l’ecoparc de Banyeres de Mariola es durà a terme un procés de remodelació, modernització i informatització durant el present any. Aquest procés de renovació de l’ecoparc permetrà, entre d’altres, adaptar la infraestructura a la normativa vigent. Serà un ecoparc informatitzat, el que permetrà portar un seguiment continu i en temps real dels residus que dipositin els ciutadans per pes i tipologia. Amb això, es valorarà la possibilitat de compensar els ciutadans responsables amb el medi ambient que realitzen les majors aportacions de residus.

Un cop signat el conveni, l’Alcalde de Banyeres de Mariola i el president de el Consorci CREA s’han acostat a visitar l’ecoparc. Està previst en el projecte de gestió de l’consorci que l’Ecoparc de Banyeres de Mariola sigui de ‘tipus C’, segons el que especifica la norma tècnica reguladora de la implantació i funcionament d’ecoparcs del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana.

Comptarà amb una superfície superior a 1.500 m2, disposició a doble cota, amb 10 contenidors de grans dimensions per a la recepció de residus, zona amb marquesina per a la recollida de residus perillosos i RAEE, circulació segregada de vehicles i camions de càrrega i descàrrega, circuit de videovigilància i espai per a preparació per a la reutilització de residus.

La resta d’ecoparcs que formaran part de la xarxa consorciada de el Consorci CREA -en total 11 ecoparcs fixos i 2 àrees d’aportació- també seran remodelats i modernitzats per a complir tota la normativa actual i s’informatitzaran convenientment. Amb això es pretén que la xarxa de el Consorci CREA sigui de les més modernes i completes de la Comunitat Valenciana.

Segons el president de CREA, Fulgencio Cerdán, “el proper 1 d’abril és una data clau per a nosaltres, ja que s’inicia el servei consorciat d’ecoparcs amb un total de 5 ecoparcs fixos i 2 mòbils. A aquests s’afegirà el d’Elda l’1 de juliol i un ecoparc mòbil addicional al setembre. En menys de 2 anys tindrem conformada la xarxa completa, inclosos els ecoparcs nous que són necessaris. Els ecoparcs de la xarxa, tots ells modernitzats i informatitzats, ens permetran incrementar les recollides selectives de residus en origen, una tasca més per a possibilitar el compliment dels objectius europeus”.