Home El Comtat Beniarrés, Alcocer i Planes reben ajudes de la Diputació per a la...

Beniarrés, Alcocer i Planes reben ajudes de la Diputació per a la millora d’infraestructures

0
SHARE

Un dels pitjors problemes als que s’enfronten les àrees rurals més dispersades del País Valencià és el despoblament. Milers de persones nascudes i residents a les petites poblacions com les de la majoria de la comarca del Comtat, a l’interior alacantí, canvien la seua residència habitual per la vida a la ciutat. Un fet que desemboca en un envelliment de la població a les poblacions menudes, a més d’una reducció poblacional que redunda en les inversions i dotacions que reben. Al Comtat, aquest problema porta dècades produint-se, pel que és necessari prendre mesures.

Una d’elles ha arribat a diverses localitats de la comarca gràcies a les inversions en infraestructures que ha destinat la Diputació d’Alacant. Concretament, les dotacions arriben a Beniarrés, Alcocer i Planes, que sumen subvencions per valor de més d’un milió d’euros. Entre els projectes prioritaris que estan desenvolupant-se es troben la consolidació del Castell de Planes i la reparació de la carretera que la uneix amb Almudaina. A Beniarrés, els treballs han consistit en adequar la biblioteca i el gimnàs, mentre a Alcocer s’han millorat paviments i enlluernat.

En total, l’ens provincial alacantí ha invertit a les diferents poblacions que composen la comarca uns 30 milions d’euros durant el que ha transcorregut de legislatura. Un fet que provoca que Diputació es considere com el principal baluard per a impedir el despoblament al Comtat.