Home Ibi Més de 3.000 persones passen pel III Mercadet del Joguet Antic

Més de 3.000 persones passen pel III Mercadet del Joguet Antic

1207
0
SHARE

El Museu del Joguet d’Ibi ha celebrat el passat cap de setmana la tercera edició del seu Mercat de la Joguina Antic en col·laboració amb l’Ajuntament i l’Hospital del Joguet de Madrid. Un cap de setmana intens en què la joguina ha protagonitzat moments molt entranyables de records i màgia per a nens i adults, que van visitar les instal·lacions de la fàbrica Rico per veure els molts expositors que van arribar de diferents punts del país.

Durant el dissabte i diumenge, col·leccionistes i aficionats locals i procedents d’altres municipis espanyols com Albacete, Madrid, Catalunya, València i Alacant, han exposat les seves joguines antigues i el públic assistent ha pogut admirar autèntiques meravelles que remuntaven el visitant a la seva infància, podent comprar, vendre i intercanviar les seves peces en un marc únic.

Finalment, el temps ha acompanyat durant el cap de setmana i l’esdeveniment ha registrat una notable assistència de públic, que ha visitar tant el mercat com el mateix Museu del Joguet, que ha registrat més de 3.000 visites. Durant el cap de setmana, expositors i públic han podgut comprar, vendre i intercanviar les seves peces en un marc únic.

Un altre dels atractius que ha coincidit en el temps és l’exposició de l’empresa local ‘Juguetes i Estuches’. La mostra es va inaugurar el divendres, davant la presència de les autoritats, familiars dels socis, antics treballadors i veïns que van acudir a veure l’última exposició de l’any dedicada sempre a una empresa de la localitat. En aquest cas a l’empresa “JYESA” va ser una de les tres empreses pioneres de la indústria joguetera d’Ibi.

La valoració dels expositors ha estat molt positiva, tant per les vendes registrades com pel nombre de visitants, i tots han coincidit que els agrada venir a Ibi per l’encant que té la localitat. Per tractar-se d’un lloc emblemàtic on s’han fabricat gran part dels joguets que col·leccionen i venen i, al mateix temps, també tenen l’oportunitat de parlar amb persones que fins i tot els han fabricat.

L’edil de Museus i Turisme de l’Ajuntament iberut, Rubén Barea, assenyala que “estem molt contents amb els resultats d’aquesta tercera edició en què hem superat tant el nombre d’expositors com el nombre de visitants al Museu. Els expositors estan encantats i l’acollida del públic també ha estat excepcional, pel que continuarem treballant perquè es seguisca coneixent el patrimoni del joguet d’Ibi com Centre Espanyol del Joguet”.