Home Benilloba Benilloba es rendeix a la majestuositat de les tropes mores i cristianes...

Benilloba es rendeix a la majestuositat de les tropes mores i cristianes en el dia de l’Entrada

0
SHARE

Les esquadres de les filaes dels Cristians de La palmera, Moros de l’Arrabal i Moros del Castell impressionen en la presentació dels seus arguments per a la batalla per Benilloba.

Benilloba ha viscut el dia gran de les seues festes de Moros i Cristians amb l’Entrada de les tropes dels bàndols enfrontats per la conquesta de la localitat del Comtat. Les esquadres de les filaes dels Cristians de La Palmera, Moros de l’Arrabal i Moros del Castell han desfilat pel carrer Major de la vila fins a la plaça del Castell davant un nombrós públic que ha seguit de manera entusiasta l’Entrada.

Al llarg de tot el recorregut els abanderats, ambaixadors, favorites i capitans han estat acompanyats de les diferents esquadres que han mostrat les seues millors gales abans de l’enfrontament que es disputa aquest dijous amb les ambaixades dels dos bàndols en lliça per la conquesta de Benilloba.

La música de les bandes i xirimiters, els cavalls i les diferents esquadres han sigut els gran protagonistes d’una jornada en què la espectacularitat l’han posada les esquadres de negres acompanyades de cavalleria i unes impressionants vestimentes, així com la professionalitat dels caps d’esquadra, que han marcat a la perfecció el pas i els moviments de les tropes davant un públic rendit al seu pas que esclatava en aplaudiments al seu pas per homenatjar els festers.

El diputat al congrés per Compromís Joan Baldoví ha seguit en directe l’Entrada des de la plaça de l’Església, acompanyat de l’alcaldessa, Ana Delia Gisbert, els alcaldes de Gorga, Benasau, Banyeres, el primer tinent d’alcalde de Biar, el vicerector de la Universitat d’Alacant, Carles Cortés i la coordinadora d’activitats culturals del Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant, Majo Pallarés, entre d’altres.