Home Benassau Benilloba i Benasau rebran 1,5M€ per a executar obres de millora a...

Benilloba i Benasau rebran 1,5M€ per a executar obres de millora a compte de la Diputació

0
SHARE
El Diputat d'Infraestructures junt al primer tinent d'Alcalde de Benasau.

La Diputació d’Alacant invertirà més d’1,5 milions d’euros en 18 actuacions que es desenvoluparan als municipis de Benasau i Benilloba amb ajudes dels plans + Cerca y Planifica. Així ho ha confirmat el Diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, durant la visita realitzada aquest dijous a les poblacions per conèixer detalladament l’estat dels projectes subvencionats per la institució provincial.

El titular d’Infraestructures ha remarcat que “contribuirem a una gran transformació d’aquests municipis amb obres de suma utilitat que han estat possibles gràcies a la inversió de 6 milions d’euros a l’Alcoià i El Comtat amb els plans + Cerca, la nostra aposta davant del Fons de Cooperació de la Generalitat i la veritable eina contra la despoblació”.

Gutiérrez ha lamentat que amb aquest fons autonòmic “només hagués arribat als municipis alacantins d’aquestes comarques 1,6 milions d’euros i això és el que passarà a partir del proper any per la manca de voluntat negociadora del Botànic i la seva sensibilitat nul·la amb els municipis petits, els grans perdedors”.

El Diputat d’Infraestructures, acompanyat del primer tinent d’Alcalde, Ignacio Palmer, ha destacat “la importància d’aquesta injecció inversora de la Diputació a pobles com Benasau, amb 150 habitants, on es desenvoluparan nou actuacions que comptaran amb 664.000 euros de la institució provincial”.

Durant la visita al municipi, el responsable provincial s’ha traslladat a l’obra de construcció del parc infantil ‘Ares del Bosc’ amb un pressupost total de 24.000 euros subvencionats al 100% per la institució provincial. Aquesta actuació entra dins del Pla + Cerca 2020, al qual s’han sumat també millores al poliesportiu municipal, inversions en el sistema d’abastament i un pla d’informació i promoció turística amb assistència virtual.

L’edil ha explicat, a més, els projectes que el municipi té previst desenvolupar amb els 157.380 euros que corresponen a Benausau amb el pla provincial. D’altra banda, gràcies als 339.800 euros del Pla Planifica es podran dur a terme actuacions tan importants per al municipi com millores a la Casa Consistorial, instal·lació d’enllumenat, càmeres de seguretat i reparació de vorera al tram que uneix el municipi amb la pedania d’Ares del Bosc i substitució de la coberta i paviment al safareig.

Visita a Benilloba

El titular d’Infraestructures també ha visitat el municipi de Benilloba, acompanyat pel seu alcalde, José Ramón Martí, per comprovar l’estat de les obres de reforç al paviment al Camí de les Neves, amb un pressupost total de més de 48.000 euros dins del Pla + Cerca. Gutiérrez ha confirmat que en aquest municipi es desenvoluparan en total nou actuacions amb més de 842.000 euros d’ajuts dels plans + Cerca i Planifica de l’àrea d’Infraestructures de la Diputació.

El primer edil ha detallat que “es faran millores en serveis esportius, vials i espais d’esbarjo infantil amb els plans + Cerca” i ha destacat que amb Planifica “s’emprendran importants millores al camp de futbol municipal i la construcció d´un pàrquing i un nou parc”. Les subvencions del Pla + Cerca s’elevaran aquest any a 152.370 euros en aquesta població i, amb el pla del 2021, s’han desenvolupat obres molt demandades per la població com l’adequació de parcs infantils i millores a l’accés al nucli urbà.

Amb Planifica, Benilloba rep prop de 360.000 euros de part de la Diputació d’Alacant amb què es finançarà el 95% de la construcció del parc públic al carrer Verge dels Dolors, l’aparcament a l’accés a la Casa de Cultura i el reforç al paviment i reposició de clavegueram als carrers Sant Cristòfol i Sant Antoni.