Home Destacats La xarxa d’abastiment d’aigua del barri Ciutat Esportiva rep treballs de millora...

La xarxa d’abastiment d’aigua del barri Ciutat Esportiva rep treballs de millora per a evitar pèrdues

0
SHARE
L'Alcalde d'Ibi visita els treballs de renovació de la xarxa de subministrament d'aigua al barri Ciutat Esportiva.

L’Ajuntament d’Ibi, amb un pressupost de licitació de 113.074,50 euros (IVA inclòs), començava el mes d’abril passat les obres de millora de la xarxa d’abastament d’aigua potable dels carrers Fernando de Rojas, Juan de Villamediana, Arxipreste de Hita, Joanot Martorell i un tram de Vicente Alexandre, ubicades al barri de la Ciutat Esportiva. Aquesta xarxa es trobava obsoleta i en estat precari a causa de la seva antiguitat, produint-se freqüents trencaments i avaries, amb el conseqüent tall de subministrament i malestar entre el veïnat.

Una altra característica que definia aquesta xarxa és l’edat avançada de les canonades, per la qual cosa la seva resistència a les pressions de la zona es veia minvada significativament, i cada vegada hi havia més problemes en el servei conforme avançava el temps.

Cal destacar la modificació que hi ha a la reglamentació sanitària per a les aigües de consum humà després de l’entrada en vigor del Reial decret 140/2003, de 7 de febrer, pel qual s’estableixen els criteris sanitaris de la qualitat d’aigua de consum humà. Aquesta nova normativa estableix determinades exigències davant l’ús de materials que estaran en contacte amb l’aigua, i s’haurà d’assegurar, a més, un mallat correcte de les xarxes.

Estalvi d’aigua

L’Ajuntament d’Ibi, coneixedor de la problemàtica, està duent a terme aquestes actuacions necessàries per millorar el servei d’abastament d’aigua potable. Amb aquesta renovació de la xarxa d’aigua potable i escomeses, i la instal·lació de 410 metres de canonada s’aconsegueix reduir les pèrdues d’aigua amb la qual cosa es produeix una menor extracció de l’aigua i, per tant, una millora en els aqüífers amb la consegüent millora ambiental.

Això s’aconsegueix gràcies a la renovació de trams de xarxes de materials antics (fibrociment), que es substitueix per una canonada de fosa dúctil, garantint les condicions de resistència, fiabilitat i qualitat del subministrament requerides. A més, es realitzarà una reposició del paviment i de les voreres, l’amplada de les quals serà superior a l’actual.

Santi Cózar, tinent d’alcalde de Territori i Patrimoni, ha declarat que “som conscients de la necessitat que tenen alguns carrers amb el tema del sanejament de xarxa d’aigua, i és la nostra prioritat renovar-les totes així que ens és possible. La qualitat de l’aigua i la qualitat dels veïns dels barris ha de ser sempre millor i, en aquest cas, es tracta d’una actuació urgent i necessària que millorarà ja no només la xarxa d’aigua sinó també la qualitat de les voreres i calçada”.