Home Benilloba Benilloba rep el mes de setembre amb les Danses tradicionals

Benilloba rep el mes de setembre amb les Danses tradicionals

2675
0
SHARE

A partir del dijous 30 d’agost Benilloba celebra les danses en honor a la Nativitat de la nostra Senyora de Benilloba. Quatre intensos dies en els quals els vestits tradicionals, els mantons de manila, la música de xirimita i tabal i les danses seran els protagonistes de la localitat del Comtat.

La plaça de l’Omet serà l’epicentre de la festa, on cada un dels quatre dies que duren les danses, el protagonistes de la dansà, i els veïns del poble que els vulguen acompanyar, mostraran les seues habilitats balladores al ritme de la xirimita i el tabal que Paco Bessó desplega cada any des del cadafal situat al mig de la plaça.

La Dansà Infantil serà l’encarregada d’obrir les festes amb una xocolatada a les 10 del matí de dijous, una cercavila a càrrec dels ‘Caps de dansa’ amb caràcter carnavalesc i cucanyes a la plaça de la Font a les 16.00 hores.

A les 18.30h una cercavila arreplegarà a les balladores per obrir la primerà dansà a les 19 hores, que finalitzarà amb el sopar dels balladors abans de la segona dansà a les 23 hores.

Divendres, la Dansà Jove començarà amb una cercavila a les 9 del matí, esmorzar de balladors a les 10 i una nova cercavila a les 13 hores a càrrec dels ‘Caps de dansa’. A les 14 hores dinar de balladors i a les 18.30 hores cercavila per arreplegar les balladores i primera dansà a les 19 hores, sopar a les 22h i a les 23.30 hores segona dansà.

Dissabte arriba el dia de la Gran Dansà, amb idèntic programa del divendres, però amb la particularitat que és el dia on la plaça presenta major participació, ja que molta gent es suma a les danses amb els protagonistes creant un ambient únic de cultura i tradició participativa.

El diumenge, la Dansà dels Majorals posa fi als quatre dies de danses amb la Missa Major a les 12.30 hores i cercavila dels majorals a les 13.30 hores. Per la vesprada, a les 18 hores es farà la processó i ofrena de flors a la Mare de Déu que donarà pas a la dansà dels majorals.