Home Alcoi Les biblioteques d’Alcoi programen 4 activitats per a xiquets fins final d’any

Les biblioteques d’Alcoi programen 4 activitats per a xiquets fins final d’any

1625
0
SHARE

La Xarxa de Biblioteques Municipals d’Alcoi ha presentat la programació infantil per al darrer quadrimestre de l’any. Les iniciatives tindran lloc durant 8 dissabtes a les 12 del migdia i es realitzaran tant a la Biblioteca Infantil Tirisiti, situada al centre de la ciutat, com a l’Agència de Lectura Uixola en Santa Rosa.

El contacontes ‘La Zebra Camil·la’ obrirà la programació al mes de setembre, concretament el dia 22 a la Biblioteca Tirisiti i el 29 a La Uixola. En octubre arribarà el dia 6 a la Biblioteca Tirisiti i el 27 a La Uixola, el taller d’animació lectora ‘Et recomane… el teu llibre favorit’.

La programació continuarà amb el contacontes amb taller ‘La historia del lobo’. Serà el 10 de novembre a la Biblioteca Tirisiti i el 24 a La Uixola. Finalment el 15 de desembre i el 22 de desembre en la Biblioteca Tirisiti i en La Uixola, tancarà la programació el taller d’animació lectora ‘Marcapàgines de Tirisiti i el Nadal’.

Totes les activitats de taller necessiten inscripció prèvia a la mateixa biblioteca. Raül Llopis regidor de Cultura, destaca que “la programació es durà endavant en els dos espais que a dia d’avui tenim adequats per aquest tipus d’activitat per a tractar d’arribar al major nombre de gent possible”.

“Tenim una ciutat molt interessada en la cultura, treballem en tots els àmbits i aquesta pensem que és una bona forma d’introduir-se al món de la lectura per als més joves”, ha conclòs Llopis.

Recordem que la Biblioteca Infantil ‘Tirisiti’, al centre històric d’Alcoi, va obrir les seues portes el 3 de febrer, en els baixos del Centre Cultural Mario Silvestre, amb un espai per a l’animació lectora, la tecnologia i, sobretot, per als contes que ens fan somiar. Cal recordar que la recuperació de la biblioteca infantil al casc històric va ser un dels projectes elegit pels ciutadans en els pressupostos participatius de l’any passat.

Des que la nova Biblioteca Tirisiti obrira les portes en febrer d’enguany, uns 5.815 xiquets i xiquetes han fet ús de les seues instal·lacions durant el primer semestre de 2018. Aquest nou espai cultural, ha rebut visites de 10 centres escolars d’educació Infantil i Primària, amb alumnes de 3 a 12 anys que han pogut gaudir d’una programació formada per 37 talles i animacions escolars.

Els ciutadans van demanar a través dels últims pressupostos participatius una altra biblioteca infantil, en aquest cas, al barri de la Zona Nord, projecte en el que la regidoria està treballant per a que siga una realitat al llarg del 2019.