Home Alcoià Benimarfull podria cedir un edifici públic per a crear el Centre de...

Benimarfull podria cedir un edifici públic per a crear el Centre de Dia de l’Associació Somriures

0
SHARE

Aquelles famílies que tenen entre els seus membres a persones que pateixen diversitat funcional només poden veure com se’ls presta servei fins als 21 anys. A eixa edat abandonen els centres d’educació especial on han estat atesos, però ja no tenen cap recurs per a poder desenvolupar una vida el més normal possible. Els seus pares han de carregar llavors amb tota la cura dels joves sense  ajuda de les administracions.

Per això, des de fa més de 2 anys, l’Associació Somriures tracta de fer veure a tots els agents implicats la necessitat de crear un recurs que done servei als joves amb diversitat funcional més enllà dels 21 anys. Els que existeixen a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a dia de hui son insuficients per a donar serveis a les més de 70 famílies afectades a tot l’interior alacantí.

Ara, l’Ajuntament de Benimarfull ha obert una nova possibilitat per a crear l’ansiat centre de dia que demanda l’associació. Es tracta d’un projecte de connexió vital que busca una doble finalitat: d’una banda, oferir formació i recursos per a inserir-se als joves amb diversitat funcional; i d’altra donar un respir als pares, molts dels quals es veus impossiblitats per a conjugar la cura dels seus fills amb les obligacions laborals.

Benimarfull obri així una nova possibilitat per a unes instal·lacions que podrien ubicar-se en un edifici de titularitat pública que es troba sense cap ús actualment. Somriures ja treballa en perfilar un projecte per a crear un centre de dia que consideren molt necessari no sols per al cuidat dels seus fills. També creuen que la creació d’aquestes instal·lacions connectaria millor la localitat amb la resta de les comarques, al temps que es crearia treball en un doble sentit. Tant els joves atesos al centre podrien treballar a empreses i comerços de Benimarfull, mentre el centre requeriria de personal, pel que es durien a terme contractacions.

La visita que han dut a terme els membres de l’associació ha comptat amb participació de diversos representants municipals i de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat.