Inici Castalla Vora 700 persones replanten 800 arbres per a fomentar la sostenibilitat a...

Vora 700 persones replanten 800 arbres per a fomentar la sostenibilitat a Castalla

288
0
COMPARTIR

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat a Castalla el Dia de l’Arbre, una activitat que no s’ha dut a terme durant els darrers 4 anys a la població. Amb ella, l’Ajuntament de la capital de la Foia vol no sols recuperar paratges municipals amb el replantament d’arbres autòctons. També es pretén dur a terme activitats per a conscienciar a la societat de la necessitat d’implantar conductes sostenibles a tots els nivells.

Durant dos jornades, les de divendres i dissabte passats, vora 700 persones han participat en les activitats proposades. La primera d’elles ha estat dedicada als escolars de 5º i 6º de Primària, que han visitat el Parc Municipal de Castalla. En ell han plantat arbres, però sobre tot han rebut formació per part de monitors madiambientals respecte a la marca de carboni que cada persona deixa. També han conegut els efectes del replantament d’arbres per a frenar l’erosió i les característiques de les espècies que han plantat. En total han sigut més de 230 els escolars que han participat.

La segona de les jornades ha estat oberta a la ciutadania, pel que unes 450 persones han acudit a l’entorn de l’alberg d’animals castellut per a replantar exemplars de carrasca, romer o trompetera, entre altres. Aquesta activitat recupera la vessant didàctica del Dia de l’Arbre per a conscienciar als veïns de la població respecte a la sostenibilitat en torn a la biodiversitat vegetal.