Home Castalla Bernabeu descarta que el pacte C’s-PSPV estiga en risc després de les...

Bernabeu descarta que el pacte C’s-PSPV estiga en risc després de les dimissions de 2 regidores a Castalla

0
SHARE

El funcionament de l’equip de Govern a l’Ajuntament de Castalla s’ha vist modificat durant les darreres setmanes degut a la dimissió de 2 de les regidores que el composaven fins ara a la capital de la Foia. L’Executiu castellut funciona des del 2019 amb un pacte que inclou a les formacions Ciutadans (C’s) i PSPV, que tenen distribuïdes les regidories del Consistori.

Però la situació en el sí del Govern municipal s’ha vist modificada degut a la renúncia en tant sols dos setmanes de dos de les regidores que l’integraven. Primer va ser la Regidora de Festes i Promoció Econòmica, Noèlia Àlvarez, la que va abandonar el seu paper dins el govern de la ciutat. I a finals de la passada jornada, Asun Vera, Regidora de Medi Ambient, també abandonava les seues responsabilitats de govern.

Totes dos han passat al grup de No Adscrits dins del plenari castellut, deixant a la dupla que governa la localitat, a priori, sense majoria absoluta -de 8 han passat a 6 regidors sobre un plenari amb 13 en total-. Tot i això, aquest dilluns 22 d’agost l’Alcalde, Antonio Bernabeu, ha descartat en roda de premsa que la dimissió de les dos regidores pose en risc el pacte de govern entre les dos formacions que l’integren. Ara bé, al que sí que obligaran les dimissions és a remodelar l’equip de Govern.

Bernabeu, que també ha negat cap pressió per part de ningú a les regidores dimissionàries, ha posat en dubte la gestió de totes dos. Segons el primer edil castellut, ha hagut de prendre el comandament d’algunes àrees com Festes, on el pressupost destinat a l’àrea ha hagut de ser incrementat un 76%, ja que en abril ja no hi havia fons per a les celebracions locals.

El cas d’Asun Vera, segons Antonio Bernabeu, és el contrari. La regidora disposava d’una quantitat que era considerada suficient per a cobrir les necessitats de Medi Ambient, però només s’ha executat una part d’allò previst. Un fet que no ha agradat a la resta de l’equip de Govern de la capital de la Foia i que ha acabat detonant les dimissions.

“Ineficàcia” en la gestió de les dimissionàries

L’Alcalde de Castalla ha lamentat el fet de que algunes de les àrees comandades per Noèlia Àlvarez no s’hagen ajustat el pressupost, en aquest cas per sobrecost respecte a les quantitats de que disposava en funció al pressupost. I a la inversa en el cas d’Asun Vera. La principal crítica del primer edil es centra en la “ineficiència” de totes dos regidores, cosa que els ha obligat -afirma Bernabeu- a intervindre i que ha derivat en les dimissions de les dos regidores.

Sense majoria absoluta

Totes dos pertanyien a la formació Ciutadans i acabaran la legislatura dins del grup de No Adscrits en el plenari castellut. El que es desconeix pel moment és si continuaran mantenint el seu vot favorable a les accions de l’equip de Govern; o si pel contrari els 6 edils que resten en ell hauran de negociar mesures amb la resta de formacions presents en la Corporació Municipal castelluda.