Home Destacats Onil posa en marxa obres per a renovar la xarxa d’aigua potable...

Onil posa en marxa obres per a renovar la xarxa d’aigua potable a l’Av. de La Pau per 157.000€

0
SHARE
Vista de l'Avinguda de la Pau, una de les principals d'Onil.

Les infraestructures que abasteixen dels principals submnistraments a cada localitat han de ser periòdicament mantinguts i, a la llarga, renovats. És l’única forma de mantenir un servei com cal degut al desgast que l’ús provoca en mobiliari, canonades o cablejat, entre altres. Per això, cada cert temps les poblacions que ho necessiten duen a terme treballs en aquest sentit.

És el que ocorre durant aquestes jornades a la vila d’Onil, on una de les seues principals artèries necessita des de fa temps una renovació. Es tracta de la xarxa de subministrament d’aigua potable a una de les zones més poblades de la vila de les nines: l’Avinguda de la Pau. L’Ajuntament colivenc i la Diputació d’Alacant inverteixen en aquests treballs -que ja s’han iniciat- més de 157.000 euros, invertits a raó del 70% a càrrec del Consistori i la resta a càrrec de l’ens provincial.

Molèsties previsibles

Els treballs consisteixen en la substitució de les canonades de fibrociment que composen la xarxa a hores d’ara per altres noves i amb millors materials. Per a escometre’ls, la maquinària haurà de menejar terra per a obrir l’espai per a les substitucions, pel que les obres generaran molèsties al veïnat de la zona.

La xarxa d’abatiment d’aigua tenia problemes per pèrdua de pressió o per embossaments en les canonades que reduïen el cabdal que arribava a la zona. S’espera que les obres acaben amb aquesta problemàtica i substituisquen elements de fibrociment -ja prohibits tot i no tindre afeccions a la salut- per altres nous i sostenibles. També es reposarà el paviment i els elements urbans que hi haja que retirar durant els treballs.