Home Destacats Bona participació al II Orgull LGTBI d’Onil, centrat en la lluita contra...

Bona participació al II Orgull LGTBI d’Onil, centrat en la lluita contra l’homofòbia des de l’esport

0
SHARE

Les diferents poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han tancat ja el cap de setmana que es dedica a tot el món a visibilitzar la igualtat i el respecte que mereixen les persones LGTBI. Entre molts altres documents legals i legislacions nacionals, també els Drets Humans -universalment reconeguts- reconeixen que cap persona pot ser discriminada per motius com la seua identitat o preferències sexuals. En temps de discursos retrògrads, els ajuntaments de la muntanya han comprès la importància de lluitar contra l’homofòbia que encara es manifesta a la zona.

Entre eixos consistoris que han centrat les activitats del cap de setmana en normalitzar al col·lectiu LGTBI es troba el d’Onil. Des de divendres, la vila de les nines està duent a terme activitats incloses dins la segona edició de l’Orgull LGTBI de la població. Ho ha fet amb multitud d’activitats que han atragut una bona participació per part de la societat colivenca a les diferents activitats.

La programació del cap de setmana de l’Orgull LGTBI a Onil ha comptat amb mostres, xerrades, actuacions, projeccions i inclús un ‘tardeo’. Però totes eixes activitats han tingut un fil conductor que ha articulat la visibilització de les persones amb diversitat sexual i de gènere: l’esport. Una eina fonamental sobre tot per als més menuts a l’hora de fer-los entendre que cap persona pot ser discriminada ni atacada per les seues preferències sexuals.

L’Orgull LGTBI a la localitat colivenca té visos de continuar en properes edicions amb l’ànim d’eradicar l’homofòbia de la seua població quant abans.