Home Alcoià Els especialistes declinen reforçar Urgències al Verge dels Lliris durant les vacances...

Els especialistes declinen reforçar Urgències al Verge dels Lliris durant les vacances i demanen “diàleg” a la gerència

0
SHARE

La pandèmia ha posat pates amunt bona part del sistema sanitari valencià. Haver d¡atendre durant més d’un any a milers de pacients afectats per la Covid19 ha obligat a reformar part del funcionament de les instal·lacions sanitàries, i ha posat de relleu que la seua immensa majoria estan infradotades. Una realitat de la que ja venen alertant els integrants d’aquest departament al que és l’hospital de referència al Departament de Salut d’Alcoi: el Verge dels Lliris.

La mesura d’urgència adoptada pel Gerent, Enrique Barbeito, passa per destinar a personal de Cirurgia, Traumatologia i Medicina Interna, a cobrir torns en Urgències durant l’estiu. Abans d’això, el Verge dels Lliris ha tractat d’incorporar més sanitaris que cobrisquen les manques del servei, que afecten a les pròpies Urgències, als anestesistes o les llistes d’espera per a cirurgia -retardades pel coronavirus-. Cosa que no s’ha aconseguit i que ha posat en peu de guerra als especialistes, que haurien de reforçar Urgències durant les vacances i que reclamen diàleg per a trobar una solució.

Mentre tant, els urgenciòlegs -que no tenen reconeguda la seua categoria laboral com a tals-, segueixen duplicant torns de guàrdia -amb més de 60 hores de treball setmanals en alguns casos- degut a que aquesta àrea es troba infradotada de personal. Cosa que pot agreujar-se cara a la tardor, quan acaben els torns de reforç d’alguns dels seus integrants. Esperen la solidaritat dels especialistes, que ja han alertat de le conseqüències que tindrà per als pacients aquest funcionament, pel qual rebran una gratificació especial que no reben els urgenciòlegs. 70 dels 80 metges del centre -sense incloure els d’Urgències- han signat el manifest.

La solució a la manca de personal al Verge dels Lliris passa per atraure més metges i sanitaris de la borsa de treball cap al centre. Mentre tant, alguns departaments seguiran infradotats de personal en temps encara de pandèmia i amb el període vacacional pel mig.