Home Ibi Bones dades per a l’Ecoparc Mòbil després de 7 visites a Ibi,...

Bones dades per a l’Ecoparc Mòbil després de 7 visites a Ibi, on ha sigut utilitzat per 119 persones

408
0
SHARE

Ibi rep d’una a dues vegades al mes la visita d’un Ecoparc Mòbil, en un lloc cèntric de la localitat, perquè els veïns i veïnes de la localitat no hagen de traslladar-se a dipositar els residus de petites dimensions a les instal·lacions de l’Ecoparc fix situat al Polígon Industrial. Aquest dimecres, 14 d’abril, l’Ecoparc Mòbil tornarà a oferir el servei al pàrquing de el Centre de Salut II, de 9:00 h a 13:30 h.

Només de setembre a desembre de 2020, de les set vegades que ha estat l’Ecoparc Mòbil a Ibi, un total de 119 persones van fer ús d’ell. Unes molt bones xifres d’acollida que s’espera continuar augmentant, pel fàcil accés de les instal·lacions i per disposar de contenidors per al desfet de residus que no poden reciclar-se en els contenidors de selectiva habituals.

Actualment, des de l’Ajuntament es compta amb una educadora social que informa i consciència a la ciutadania que s’apropa a les instal·lacions. Durant eixe període de temps, a Ibi s’han reciclar un total de 554,24 kg de residus de tot tipus, principalment tèxtils, petits aparells electrònics, plàstics, metalls, mobles, paper, oli comestible i de l’automòbil, parament de la llar, monitors i TV , fluorescents, envasos de tota mena, radiografies, tinta o tòner i pintura.

L’ecoparc mòbil del Consorci Terra té la planta de tractament a Xixona, i ha recollit més de 1.000 quilos de residus en només tres setmanes. En total hi ha previstes 77 visites als municipis l’àrea de gestió, que comprèn les comarques del Comtat i part de l’Alcoià i l’Alacantí. La periodicitat de les visites a cada població s’ha establert de forma proporcional a el nombre d’habitants de cada municipi.

Amb aquesta iniciativa, el Consorci de Residus Terra facilita a la ciutadania la tasca del reciclatge i promou l’educació ambiental i el compromís pel respecte a l’entorn. La previsió és incrementar la flota d’ecoparcs mòbils i avançar en la posada en marxa de el Projecte de Gestió d’Ecoparcs, que inclou una xarxa de 14 ecoparcs, 9 d’ells de nova construcció que se sumarien als ja existents de Sant Vicenç de l’Raspeig, Xixona, Muro, Ibi i Benilloba, a més de 5 àrees d’aportació a Alfafara, Tollos, l’Orxa, Alcoleja i Planes, així com unitats mòbils.