Home Alcoi Cals Flares manté la lluita contra l’especulació al Partidor a pesar de...

Cals Flares manté la lluita contra l’especulació al Partidor a pesar de l’ajornament del seu desnonament

330
0
SHARE

L’acord entre Ajuntament d’Alcoi i SAREB per a ajornar el desnonament de Cals Flares no acaba de convèncer als col·lectiu. De fet, els seus integrants –que no han valorat la negociació municipal- mantenen la manifestació en defensa del centre i contra l’especulació al Partidor alcoià del dissabte 28. La seua lluita, afirmen, va més enllà d’un immoble i aspira a aconseguir un barri comunitari i lliure d’especulació urbanística, que consideren un dels seus principals mals.

Les negociacions entre l’Ajuntament d’Alcoi i la SAREB –més conegut com a banc dolent- han donat els seus primers fruits per a evitar el desnonament del Centre Social i Cultural Autogestionat ‘Cals Flares’ al barri del Partidor d’Alcoi. A hores d’ara, aquest immoble -que va valer com a habitatge a frares en el passat- és l’únic centre d’aquestes característiques al barri tradicional alcoià. S’ubica en un edifici que fou ocupat al 2007 després de d’anys d’abandonament, i des de llavors programa activitats culturals, socials i formatives obertes a la ciutadania.

L’acord entre Ajuntament d’Alcoi i la SAREB suposa ajornar el desnonament del centre, però sota una sèrie de condicions. Entre elles, la cessió de l’immoble per part de col·lectiu que el gestiona per a fer-lo servir com a seu de l’Associació de Veïns del barri. A canvi, l’assemblea rebria un lloguer mensual a preu de mercat amb el que dur a terme unes activitats que, en cas de dur-se endavant, no tindrien una seu determinada com a hores d’ara. L’Assemblea Cals Flares, reunida d’urgència després de conèixer l’acord amb la SAREB, ha declinat pel moment prendre una decisió ferma sobre l’oferta municipal. El que sí garanteixen és que la seua lluita va més enllà de salvar el centre social i s’orienta a acabar amb l’especulació que fa anys denuncien al barri.

La mobilització que el Partidor, part de la resta de la ciutat d’Alcoi i persones i col·lectius de tota la Comunitat estan duent a terme per a donar suport al col·lectiu viurà un nou capítol aquest dissabte. Cals Flares -tot i l’ajornament del desnonament en cas d’acceptar el conveni que proposa el Consistori durant, al menys els propers 4 anys- manté la convocatòria de la protesta al migdia que eixirà de la Placeta Les Eres d’Alcoi. El seu objectiu, més enllà d’aturar el desnonament de la seu del moviment, és aconseguir un model comunitari per al barri, posant per davant dels interessos econòmics les necessitats dels seus veïns.

La resposta a la proposta municipal de conveni per a evitar el desnonament arribarà en dates properes per part de l’Assemblea Cals Flares.