Home Cocentaina L’Equip ROCA de la Guàrdia Civil d’Ibi esclareix un delicte d’estafa amb...

L’Equip ROCA de la Guàrdia Civil d’Ibi esclareix un delicte d’estafa amb armes de foc a Cocentaina

0
SHARE

La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut 19 persones pertanyents a dues organitzacions criminals, per la seva autoria en 58 delictes d’estafa, 8 delictes d’usurpació d’estat civil i 2 delictes de pertinença a grup criminal. La quantitat estafada ascendeix a 40.000 euros.

La denúncia d’un veí de la localitat de Cocentaina per una suposada estafa en la compra d’una escopeta va donar inici el passat mes de març a les investigacions. L’Equip ROCA -Equip Contra el Robatori al Camp- de la Guàrdia Civil d’Ibi va ser la unitat encarregada de dur a terme les investigacions.

En la denúncia que va formalitzar un ciutadà davant de la Guàrdia Civil, el denunciant manifestava que havia comprat una escopeta de caça a través d’Internet per la qual havia pagat 1.300 euros, la qual mai va arribar a rebre. El suposat venedor li va enviar diverses fotografies de l’arma i fins i tot de la guia de pertinença per fer més creïble l’anunci.

Durant el desenvolupament de les operacions, els agents van descobrir que s’havien formalitzat desenes de denúncies sobre estafes a la compra d’armes per internet. Des del primer moment es va establir un canal de comunicació directe amb tots els afectats.

Es va descobrir que els autors es posaven en contacte amb els venedors reals, fent-se passar per falsos compradors, per tal de usurpar la identitat. D’aquí que a l’hora de cometre el delicte, els estafadors tinguessin en el seu poder gran quantitat d’informació del producte i poder donar més credibilitat a les vendes. Les organitzacions comptaven amb un engranatge molt ben estructurat, en què els rols estaven molt ben definits.