Home Destacats Campanya d’esterilització de gats de carrer a Ibi

Campanya d’esterilització de gats de carrer a Ibi

1709
0
SHARE

L’Ajuntament d’Ibi ha rebut una subvenció per part de la Diputació d’Alacant per valor de 2.320,78 euros per a la campanya d’esterilització de colònies de gats sense propietari que es realitza cada estiu per tal d’impedir la superpoblació d’aquests animals que viuen als carrers de la localitat. Una quantia que s’ha incrementat en vora el doble del passat any i per així poder fer aquests treballs d’esterilització en un major nombre de colònies.

La Societat Protectora d’Animals d’Ibi col·labora amb la campanya i ja s’han iniciat els treballs d’esterilització d’aquests animals. Ja hi ha vàries colònies de gats de carrer identificades i será per aquestes per les que s’iniciaran les tasques. No obstant això, les colònies de gats sense casa no deixen de creixer degut a la sobre alimentació que reben per part de veïns que els donen menjar al carrer. Des de la Protectora també acullen a gats sense amo en les seues instal·lacións però malgrat les adopcions, es troben desbordats.

Les zones estan marcades per cartells per informar a la població i des d’ambdues entitats preguen la col·laboració ciutadana per tal que no s’alimenten a aquests gats, ja que si no entren a les gàbies, no podrán rebre tractament.

Des de la Societat Protectora d’Animals d’Ibi han destacat que una gata pot criar fins quatre vegades a l’any i si es continua donant menjar resulta imposible el control de les colònies de gats de carrer.